PRAVOMOĆNA PRESUDA Osuđen Sergej Trifunović, nakon suđenja izjavio da ionako postaje građanin Hrvatske

Sergej Trifunović
Tanjug/Tanja Drobnjak

Glumac Sergej Trifunović dobio je 60 dana zatvorske kazne, koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počini isto djelo, prenosi Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je uhićen i sproveden u Split, računat će se 59 dana uvjetno. 

Trifunović će morati platiti sudske troškove u iznosu od 150 eura, a odrekao se prava na žalbu. 

Presuda je pravomoćna. 

Glumcu je vraćena putovnica, a u izjavi za Slobodnu Dalmaciju rekao je da će "ionako postati građanin Republike Hrvatske jer mu je supruga Riječanka". 

Iz Zagreba je stigao i srpski konzul Stefan Ristić koji je za SD rekao da ga Trifunović nije osobno zvao za pomoć, ali je došao pružiti mu podršku kao građaninu Srbije. 

Podsjetimo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo, a u Splitu je ispitan u policijskoj postaji zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama, a u kojima je vrijeđao policiju i policijske službenike. 

Policija je Trifunovića u rujnu prošle godine također uhitila u Splitu nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namijenjena kućnim ljubimcima. 

Predsjednik Aleksandar Vučić oglasio se ranije danas na svom Instagram profilu, gdje je govorio o uhićenju glumca i zatražio od državnih organa Republike Srbije da učine sve kako bi on bio pušten i vraćen u Srbiju.