POZNATI VODITELJ Duško Ćurlić na meti prevaranata

Duško Ćurlić

Popularni voditelj Duško Ćurlić našao se na meti internetskih prevaranata koji šire lažne vijesti o njemu. Na društvenim mrežama, Ćurlić je upozorio svoje pratitelje na nekoliko obmanjujućih članaka koji kruže mrežom, s ciljem da izazovu paniku i konfuziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od lažnih naslova glasi: „Duško Ćurlić nije znao da je mikrofon uključen i zauvijek se opraštamo od njega“, uz podnaslov: „Tužan je dan za cijelu Hrvatsku.“ Ovaj članak je popraćen fotografijom Ćurlića s masnicom ispod oka, što je dodatno namjerno zavaravanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drugi lažni članak nosi naslov: „Hrvatska središnja banka tužila je Duško Ćurlića zbog izjava koje je dao u izravnom televizijskom prijenosu.“

Ćurlić je reagirao na ovu situaciju i naglasio da su ove vijesti potpune laži. "Fake news. Mislio sam ne reagirati, ali ne želim da zbog nečije pomaknute glave netko nasjedne i načini mu se šteta. Uglavnom, ova 'igra' je prijavljena pa vjerujem da ovim 'kreativnim autorima' uskoro neće biti smiješno. Ne nasjedajte, ne klikajte na to i ne dajte osobne podatke", poručio je Ćurlić svojim obožavateljima.

Voditelj apelira na javnost da bude oprezna i da se ne upušta u interakciju s lažnim sadržajima koji mogu uzrokovati štetu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.