POVRATAK U FRANCUSKU Mostarske mažoretkinje jedine iz regije na festivalu u Mendeu nakon dva desetljeća

Mostarske mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje će u razdoblju od 14. do 20. kolovoza sudjelovati na još jednoj Europskoj turneji, a ovoga puta destinacija je grad Mende na jugoistočnom dijelu Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o festivalu na kojem će sudjelovati brojni umjetnici iz različitih dijelova svijeta, a Mostarske mažoretkinje su za njega dobile posebnu pozivnicu kao jedine predstavnice, ne samo BiH nego i cijele naše regije.

Mostarske mažoretkinje

„Na ovoj turneji sudjelovat ćemo skupa s Duvačkim orkestrom Zenica sa kojima imamo izvrsnu suradnju već dugi niz godina. Kroz tri dana trajanja festivala ulicama i trgovima grada se biti će upriličeni programi raznih umjetnika, svirača, plesača koji će na raznim lokacijama grada kroz cijeli dan izvoditi prigodne programe i defilirati ulicama grada“, priopćila je Anja Puhalo Nikolić, voditeljica Mostarskih mažoretkinja.

Mostarske mažoretkinje

Inače, Mostarske mažoretkinje su na ovom festivalu sudjelovale daleke 2004. godine pa je ovogodišnje sudjelovanje i simbolično što se nakon 20 godina vraćaju ponovno na ovaj festival.

Francuska je poznata po mnogobrojnim sličnim festivalima koji se kroz cijelu godinu održavaju u raznim pokrajnama Francuske.

Mostarske mažoretkinje su ponosne što su upravo kroz suradnju sa agencijom F. V. Production imale priliku posjetiti neke od najvećih i najprestižnijih festivala Europe.

„Mostarske mažoretkinje će ovom turnejom još jednom na najljepši mogući način kroz ples promovirati svoj Mostar, županiju HNŽ ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu“, kazala je ona.

Uz službeni dio same turneje planiramo posjetiti i još dva prekrasna grada – San Remo i Nicu gdje kroz cjelodnevne izlete planiramo uživati u čarima spomenutih gradova.