NEOBIČNO NATJECANJE Za 10 minuta posla dobiju i po 10.000 eura, Amerikanac oborio vlastiti rekord

Joey Chestnut vs. Takeru Kobayashi
Platforma X

Joey Chestnut oborio je vlastiti rekord u brzinskom jedenju hot dogova. Amerikanac poznat u svijetu natjecateljskog jedenja hrane u 10 minuta slistio je 83 hot dogova. Ne samo da je pojeo 83 hrenovke, već i 83 pripadajućih peciva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obaranje rekorda dogodilo se tijekom Netflixovog programa Unfinished Beef početkom ovoga tjedna u dvorani HyperXArena u Las Vegasu. Joey Chestnut dosad je mogao u ovom kratkom vremenskom razdoblju pojesti "tek" 76 hot dogova.

Ovaj poduhvat još je impresivniji s obzirom na to da su organizatori zabranili namakanje hot dogova u vodi – čin je to koji inače omekšava hranu i olakšava brzo gutanje, piše punkufer.hr.

Joey Chestnut ima niz zapanjujućih rekorda u brzinskom jedenju hrane. Pojeo je: 141 kuhano jaje u 8 minuta, 7,9 kilograma pite od višanja u 8 minuta 5,4 kilograma šparoga u 10 minuta, 52 cheeseburgera u 10 minuta, 81 wafflea u 8 minuta, 384 gyoza u 10 minuta, 6,3 kilograma mortadele u 8 minuta.

Opasan "sport"

Chestnutov najveći suparnik u svijetu natjecateljskog jedenja hrane je Takeru Kobayashi.

U impresivnoj biografiji ovog Japanca bilježi se nekolicina zapanjujućih rekorda – pojeo je 8 kilograma ili 57 kravljih mozgova u samo 15 minuta, uništio je 9 kilograma rižinih okruglica u pola sata i 41 komada peciva s jastogom u 10 minuta.

Na sučeljavanju u Las Vegasu znatno je zaostajao za Chestnutom. Pojeo je "svega" 66 hot-dogova u 10 minuta.

Natjecateljsko jedenje hrane je posao. Iako se čini vrlo zabavnim biti plaćen i po 10.000 eura za 10 minuta posla, stvarnost je sasvim drugačija.

Brza konzumacija velikih količina hrane može imati negativne posljedice na ljudsko zdravlje poput gušenja, zatajenja rada jetre, kardiovakularnih problema, pa čak i oštećenje mozga.