LJUBUŠAK U GLAVNOJ ULOZI Održana premijera filma o Draženu Petroviću

Premijera filma o Draženu Petroviću
Tomislav Gabelić/24sata

Svjetska premijera dugometražnog igranog filma „Dražen“, o legendarnom hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću, održana je u utorak navečer u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o biografskom filmu prema scenariju Ivana Turković-Krnjaka koji ekranizira život velikana svjetske košarke Dražena Petrovića. Za premijerno prikazivanje izabran je Draženov rodni grad i dan obilježavanja 60. godišnjice rođenja košarkaškog Mozarta, 22. listopada.

Premijeri u Cinestar kinu u Šibeniku prisustvovali su redatelj filma Danilo Šerbedžija uz filmsku ekipu, među kojima, i mladi Tonko Stošić koji je utjelovio Dražena u prvim godinama njegovog košarkaškog odrastanja te Domagoj Nižić kojemu je pripala uloga Dražena u njegovim mladenačkim godinama.

Sadržaj se učitava...

Prvo prikazivanje filma snimanog u Šibeniku, Madridu, New Yerseyju i New Yorku nije propustila ni ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek, Draženova majka Biserka Petrović, te velikani svjetskog i domaćeg filma Rade Šerbedžija i Mate Gulin uz predstavnike Grada Šibenika predvođene gradonačelnikom Željkom Burićem, piše Hina.

Na premijeru je došao i glazbenik Mile Kekin koji je ne samo autor pjesme „1 na 1“ sa „soundtracka“ filma već je utjelovio i lik legendarnog trenera Mirka Novosela. Njegova pjesma jedna je od glazbenih podloga filmu u produkciji Kinoteke snimanog u Europi i Americi, a koji na filmsku vrpcu donosi sve važnije faze života košarkaša od njegovog djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, prvih treninga na Baldekinu i daljnje košarkaške karijere u Europi i SAD-u, preko razdoblja Domovinskog rata, njegove ljubavne veze te ne izbjegava tragičan kraj i prometnu nesreću 1993. godine u kojoj je Dražen izgubio život.

Filmska premijera izazvala je golem interes već na prvom prikazivanju u Šibeniku dok film „Dražen“ Danila Šerbedžije u kinu distribuciju kreće 31. listopada.