HERCEGOVAČKOJ GLUMICI PREKIPJELO 'Otkud im uopće takva pomisao?'

Marija Mikulić
Instagram

Poznata glumica Marijana Mikulić (42) izrazila je svoje nezadovoljstvo zbog nedavne odluke o ukidanju pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama. Mikulić, koja je u velikom šoku, naglašava kako su mnogim roditeljima djece s poteškoćama savjetovali da školuju djecu kod kuće, što smatra potpuno neprihvatljivim rješenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministre, nema ih dovoljno, možda bi bilo dobro da ponekad posjetite teren i vidite stvarnu situaciju koju odlučujete na papiru," istaknula je Mikulić. Ona dodaje kako je nerealno očekivati od roditelja da doživotno ne rade ili rade pola radnog vremena i od toga žive, posebno kada je riječ o djeci koja zahtijevaju neprekidni nadzor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Osim toga, Marijana je kritizirala način na koji se djeca s teškoćama prebacuju od škole do Grada, a zatim od Grada do ministarstva, bez da se jasno riješi njihov status i mjesto u obrazovnom sustavu.

U svom sarkastičnom tonu, Mikulić se zapitala: "Je li uvedeno pjevanje himne prije nastave? Jesu li papuče obavezne za učenike od 1. do 4. razreda, dok u višim razredima nisu? I ima li svatko plastične okvire na knjigama u doba velike ekologije, dok se te knjige većinom na kraju godine bacaju?" Naglašava da je upravo to važnije od stvarnih problema s kojima se suočavaju građani.

Marijana Mikulić je u braku s Josipom Mikulićem od 2005. godine, pročelnikom katedre za turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Josip je prošle godine dobio prestižnu stipendiju u Njemačkoj, zbog čega je na neko vrijeme odselio u Berlin. Par ima troje djece – sinove Ivana, Andriju i Jakova, a najmlađem Jakovu, koji će uskoro napuniti 6 godina, dijagnosticiran je poremećaj iz spektra autizma.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.