FOTO  Dioklecijanovi podrumi ponovno postaju centar hedonizma!

Wine & Walk festival Split Underground

Nakon uspješno održanih festivala u Rijeci i Zagrebu, Split postaje prvi grad u Dalmaciji u kojem će se održati novi i uzbudljivi Wine & Walk festival Split Underground.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o potpuno novom konceptu urbanih festivala pod zemljom pod imenom Underground Adria, gdje se zanimljivi prostori pod zemljom, poput tunela i podruma, pretvaraju na dva dana u najveću promenadnu gradsku konobu u kojoj se sljubljuje glazba i zabava s degustacijama vina i delicija.

Tako će i Split te carski podrumi Dioklecijanove palače 27. i 28. rujna postati najveća urbana konoba u državi, gdje će se uživati u carskim vinima iz Dalmacije, cijele Hrvatske, Hercegovine i Slovenije. 

Jako smo uzbuđeni što smo u suradnji s Muzejom grada Splita dobili priliku pokazati jedan sasvim novi koncept festivala na koji će, vjerujem, građani Splita i Dalmacije biti ponosni“ izjavila je Paula Kovačić, organizatorica ovog festivala i potom dodala „podrumi Dioklecijanove palače, taj veličanstveni antički spomenik te povijesno-umjetnički kompleks, toliko je inspirativno mjesto za održavanje ovog festivala da zaslužuje samo najbolje, pa ćemo se potruditi da tako i bude“.

Organizatori najavljuju da će stare zidove i kupole podruma Dioklecijanove palače prigodno obojati svjetlosnim efektima, dovesti najbolje vinare i proizvođače delicija te ih uživo sljubiti s akustičnom ambijentalnom glazbom dalmatinskog podneblja i hitovima klapa, Olivera, Miše, Tedija, Doris, Meri… 

Tako će u petak 27. rujna najveće hitove izvoditi Zorica Andrijašević Donna, upravo nagrađena na nedavno održanom festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku, a u subotu 28. rujna stiže vrhunski glas s The Voice takmičenja HRT-a Ružica Čović. „Svaki dan održavanja festivala Split Underground bit će drugačiji jer život nema reprizu“ naglašava Paula dok pojašnjava da će u ponudi biti više od 200 vina i delicija koje će posjetitelji moći ocjenjivati, a zauzvrat će neki od njih bit nagrađeni vrijednim nagradama.

Svaki posjetitelj na ulazu dobit će na poklon i unikatnu vinsku čašu Split Underground za prigodne degustacije, mini katalog za lakše snalaženje u ponudi i za odigravanje prigodne nagradne igre te bočicu izvorske vode.

Bit će tu i drugih popratnih događanja, poput izložbe vinarstva budućnosti na način kako je vidi umjetna inteligencija, zabavni selfie foto kutak i pokoje iznenađenje…. 

Radno vrijeme festivala je od 16 do 22 sata, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u sustavu EVENTIM po povoljnijoj cijeni od 25 eura (na dane održavanja festivala cijena će biti 30 eura).  

„Prilikom kupnje ulaznice odabirete i termin ulaska na festival kada vam najviše odgovara. To je radi komfora i sigurnosti posjetitelja te kako se ne bi bila stvorila prevelika gužva! Ulaznice se prodaju na svakih pola sata u 11 termina između 16 i 21 sat. Broj ulaznica za svaki termin je ograničen i čim se prodaju više neće biti moguće ući u tom terminu pa predlažemo da što prije nabavite ulaznice za željeni termin“ naglašava Paula.

Novost je i da možete jedino u pretprodaji kupiti ulaznice još povoljnije, ako ih kupite za oba dana istovremeno. Broj ovih ulaznica je vrlo ograničen, a cijena za oba dana iznosi 40 eura. 

Zašto kupiti ulaznice za oba dana? „Prvo zato što svaki dan imamo drugi koncert i koncept, a drugo zato što je dva puta bolje nego jednom“ sa osmijehom kaže Paula i naglašava „svi ste pozvani“.