BJELAŠNICA I IGMAN Objavljen cjenik za novu zimsku sezonu

Bjelašnica
Press KS

Olimpijski centar Bjelašnica i Igman objavio je službeni cjenik za nadolazeću zimsku sezonu 2024./2025., a sudeći prema novim podacima, došlo je do blagog povećanja cijena za većinu usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, centar je odlučio smanjiti cijenu sezonskih karata.

Poskupljenja za dnevne karte

Za odrasle osobe, cijena dnevne karte je porasla s prošlogodišnjih 47 KM na 49 KM, dok je cijena noćnog skijanja zabilježila rast od pet konvertibilnih maraka, sa 30 KM na 35 KM.

Djeca u dobi od šest do 12 godina će dnevne karte plaćati 35 KM, što je pet KM više u odnosu na prošlogodišnju cijenu. Za tinejdžere (od 13 do 18 godina), cijena dnevne karte je porasla s 37 KM na 39 KM, bilježeći poskupljenje od dvije KM.

Snižene cijene sezonskih karata

Iako su pojedinačne usluge poskupjele, sezonske karte za odrasle su značajno povoljnije u usporedbi s prošlom godinom. Ove godine, sezonska karta će koštati 800 KM, što predstavlja smanjenje od 150 KM u odnosu na prošlogodišnju cijenu od 950 KM.

Predsezonska prodaja karata započela je sredinom prethodnog mjeseca, s posebnom ponudom za odrasle koja uključuje noćno skijanje po cijeni od 540 KM do 15. oktobra. Trenutna cijena iznosi 620 KM do 15. novembra, što je povoljnije u usporedbi s prošlogodišnjom predsezonskom cijenom od 680 KM.

Novi cjenik usluga Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman možete detaljno pregledati na njihovoj službenoj Facebook stranici, gdje su sve cijene jasno istaknute za nadolazeću skijašku sezonu.