BOŠKA ĆAVAR 'Želimo znati tko su stvarni vlasnici solarnih panela u Mostaru'

Boška Ćavar
Hercegovina.info

Neovisna kandidatkinja za Gradsko vijeće Grada Mostara, Boška Ćavar, održala je u četvrtak konferenciju za medije, na kojoj je predstavila ključne stavke svog izbornog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćavar je najavila pokretanje inicijative za uspostavu Registra vlasnika solarnih panela u Mostaru.

"Želimo saznati tko su vlasnici tih panela – jesu li to gradski dužnosnici, političari ili njihovi članovi obitelji. Razumijevanje vlasničke strukture ovih panela iznimno je važno," istaknula je.

Također, osvrnula se na odluku koju je potpisao Grad Mostar i Federalna uprava za geodetske poslove o harmonizaciji zgrada i dvorišta, naglašavajući značaj ove teme. "Mnogi su izgubili dvorišta, a Grad sada upravlja tim prostorima na način koji nije u skladu s interesima građana. To može dovesti do hipotekarnog zaduženja tih prostora," dodala je.

Problem nezaposlenosti

Ćavar je ukazala i na zabrinjavajući broj nezaposlenih u Mostaru. "U kolovozu je bilo 12 tisuća nezaposlenih, od čega 55% čine žene. To je cijela jedna općina ljudi bez posla." Obvezala se na borbu protiv nezakonite gradnje i urbanističkih rješenja koja nisu u skladu s propisima, posebno se fokusirajući na starije i nemoćne osobe, koji su često zapostavljeni.

Boška Ćavar

"Neću obećavati zapošljavanje građana ili asfaltiranje ulica. Moja uloga je donošenje odluka i nadzor njihove provedbe," naglasila je.

Izazovi Grada

Ćavar je također prokomentirala iseljavanje mladih, ističući kako je grad osiromašen mladima koji napuštaju Mostar. "Grad nije ni razvojni ni čist. Potrebna su nam kvalitetna rješenja i promjene zakona koje će osigurati novi zamah," poručila je.

U vezi s novim sazivom gradskog vijeća, izrazila je skeptičnost prema mogućim promjenama. "Vjerujem da ima dobrih kandidata, ali nisam sigurna da se mišljenje građana značajno promijenilo. Mnogi mladi se bore za posao, dok bi trebali razvijati svoje vještine i stvarati prilike za sebe."

Prethodne inicijative

Ćavar se prisjetila i svojih prethodnih inicijativa, uključujući novu Odluku o MO Parkingu, koja je naišla na otpor vladajućih. Također je upozorila na neprovođenje sporazuma između Grada i Federalne uprave za geodetske poslove, koji je postao predmet nesporazuma.

Boška Ćavar

"Osim toga, tražila sam da se manifestacije za Novu godinu ne održavaju u parku kako ne bismo uništavali dječje sprave i imovinu Grada," dodala je.

Na kraju, istaknula je kako ne favorizira nijednog kandidata za gradonačelnika. "Svi koji se predstavljaju kao kandidati trebali bi dostaviti ovjerenu izjavu o svojoj imovini, kako bi se osiguralo da će eventualne štete koje nastanu zbog njihovih odluka biti nadoknađene iz njihovih vlastitih sredstava," zaključila je Boška Ćavar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.