FOTO  Ovo je najljepše jesensko cvijeće koje će unijeti toplinu u vaš dom

Cvijeće u domu jesen

S dolaskom jeseni, promjene u prirodi donose i nove mogućnosti za uređenje doma cvijećem. Iako hladniji dani označavaju kraj cvjetanja mnogih vanjskih biljaka, jesen je pravo vrijeme za odabir cvijeća koje će unijeti toplinu i boje u unutrašnjost vašeg doma. U ovom članku istražujemo koje su biljke idealne za jesen te kako se o njima pravilno brinuti kako bi dugo krasile vaš prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krizanteme (Chrysanthemum)

Krizanteme su pravi simbol jeseni. Njihovi bogati cvjetovi dolaze u raznim bojama, od nježno bijelih do intenzivno crvenih i narančastih tonova, što ih čini idealnim za dodavanje sezonske atmosfere u dom. Najbolje uspijevaju na svjetlu, ali bez direktnog sunčevog svjetla. Ključno je održavati tlo vlažnim, no pripazite na prekomjerno zalijevanje.

Krizanteme

Ciklama (Cyclamen)

Ciklama je nježna biljka koja cvjeta tijekom hladnijih mjeseci, što je čini savršenom za jesensku sezonu. Njezini karakteristični cvjetovi dolaze u ružičastoj, ljubičastoj i bijeloj boji. Ciklama voli svjetlost, ali ne podnosi visoke temperature, pa je držanje ove biljke u hladnijim prostorijama savršeno za njen razvoj.

Ciklama

Sobni ljiljan (Spathiphyllum)

Poznat i kao "mirni ljiljan", ovaj elegantni sobni cvijet cvjeta gotovo cijele godine, a posebno se dobro uklapa u jesen zahvaljujući svojoj prilagodljivosti unutarnjim uvjetima. Ljiljan zahtijeva umjereno zalijevanje i voli polusjenu, što ga čini idealnim izborom za stanove ili urede.

Sobni ljiljan

Kalanhoa (Kalanchoe)

Ova biljka poznata je po mesnatim listovima i živopisnim cvjetovima u crvenoj, žutoj ili narančastoj boji, što je savršen dodatak jesenskom dekoru. Kalanhoa je izdržljiva i ne zahtijeva puno brige – dovoljno je zalijevati je kada se tlo osuši, a voli sunčevu svjetlost.

Kalanhoa

Jesenja zvijezda (Euphorbia pulcherrima)

Iako je najpoznatija kao božićna biljka, jesenja zvijezda, ili božićna zvijezda, počinje cvjetati već u jesen. Njezini intenzivni crveni ili bijeli listovi brzo privlače pažnju i unose toplinu u svaki prostor. Zahtijeva dosta svjetla, ali ne voli propuh niti previše vlage.

Jesenja zvijezda

Afrička ljubičica (Saintpaulia)

Afrička ljubičica je klasičan sobni cvijet koji cvjeta tijekom cijele godine, a njezini nježni cvjetovi u različitim nijansama ljubičaste, plave i bijele boje savršeni su za jesen. Ova biljka voli vlagu i umjerenu svjetlost, pa je najbolje smjestiti je na prozorsku dasku koja nije direktno izložena suncu.

Afrička ljubičica

Jesen je doba kada možemo unijeti dašak boja u naš dom, čak i kada priroda vani polako prelazi u zimski san. Odabirom odgovarajućeg cvijeća možete stvoriti toplu i ugodnu atmosferu, a pritom uživati u ljepoti cvjetova koji su prilagođeni unutarnjim uvjetima. Krizanteme, ciklame i sobni ljiljani samo su neki od primjera cvijeća koje će vaš dom učiniti pravim utočištem tijekom jesenskih dana. Ne zaboravite im pružiti odgovarajuću njegu kako bi vas što duže uveseljavale!