ONLINE TRGOVINA Temu stigao u Bosnu i Hercegovinu

Temu
Foundry

Kupovina na Temu, popularnoj online trgovini, nakon Srbije, moguća je i u Bosni i Hercegovini (BiH). Provjerili smo kako sve funkcionira, piše Bloomberg Adria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada odete na stranicu temu.com, u desnom gornjem uglu izaberete iz koje zemlje želite kupovati. Pored Srbije, Hrvatske i Slovenije, od zemalja iz regije, ponuđena je i BiH, koja ranije nije bila među zemljama u kojim je moguća kupovina i isporuka proizvoda.

Kada izaberete BiH, dobit ćete obavještenje kako je stranicu moguće koristiti na engleskom jeziku. Zatim je neophodno registrirati se unosom email adrese i kreirati šifru.

Nakon što kreirate svoj korisnički profil, možete unijeti adresu isporuke kupljenih proizvoda, broj telefona, kao i podatke o kartici s koje želite plaćati.

Cijene u eurima

Za razliku od Srbije, gdje se sadržaj prikazuje na srpskom jeziku, a cijene u dinarima, za BiH još nije dostupan lokalni jezik i cijene su u eurima, a ne u konvertibilnim markama (KM).

Trenutno narudžbu proizvoda ne možete završiti ako vrijednost nije 20 ili više eura, to je minimalna vrijednost proizvoda koje morate kupiti.

Za narudžbu sedam proizvoda u vrijednosti od 20,41 euro odmah nam je stigla potvrda o plaćanju i da je vrijeme isporuke od 25. rujna do 9. listopada. Ako isporuka kasni i bude nakon 9. listopada, dobivamo nazad dva eura, piše Bloomberg Adria.

Ubrzo je stigla i notifikacija kako se proizvodi "prikupljaju" i da je 80 posto šansa da budu poslani u roku od dva dana.

Moguće je online pratiti status narudžbe, odnosno kada su proizvodi spakirani, a kada poslani. Kupac ima pravo na vraćanje proizvoda ako ima oštećenja ili ako ne odgovaraju onome što je naručeno.

Pored plaćanja karticom, možete platiti i putem PayPala ili Google Paya. Platili smo visa karticom, a transakciju morate potvrditi unosom cvv koda/broja na poleđini platne kartice.

Prilikom kupovine nude vam kupone, na primjer, dobivate tri eura za narudžbe u vrijednosti preko 30 eura, sedam eura za narudžbe preko 50 eura, a 10 eura za narudžbe preko 75 eura.

Aplikacija za telefon

Ako želite, možete instalirati i aplikaciju za telefon, da se ulogirate s podacima, ako ste prethodno kreirali korisnički profil na stranici, ili da putem aplikacije kreirate profil.

Podsjećamo, kako je Bloomberg Adria pisala, Temu, aplikacija za prodaju raznih proizvoda, od odjeće do stvari za kuću, poslije brojnih europskih zemalja dostupna je i u Srbiji od ove godine. Po načinu funkcioniranja i ponudi veoma podsjeća na AliExpress, ali je od njega i jeftinija i brža.