ZNANSTVENI ZAVOD ZA ISTINU O DOMOVINSKOM RATU Među novim članovima i dva fratra iz Hercegovine

Da se zlo nikada ne ponovi
Laudato

Znanstveni zavod fakulteta Hrvatskih studija na čelu s izv. prof. dr. Vlakom Vukelić u dosadašnjem sazivu i članovima prihvatio je nova imena u istraživanju ubijene i ranjene djece, te ubijenih trudnica u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su se Zavodu priključili dragovoljac Domovinskog rata izv. prof. dr. sc. Boro Nogalo koji je kao pedijatar većinu svoga života proveo u skrbi za djecu i njihovu dobrobit.

Povjesničar i pedagog, hercegovački franjevac mr. sc. Gojko Zovko koji živi i djeluje u Švicarskoj uključen je kroz međunarodne organizacije za dobrobit djece, a isto tako i franjevac mr. sc. Miljenko Mića Stojić istražuje područje nevinih žrtava ratova i poraća na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske, izvještava Laudato.

Zavodu se priključila i Ksenija Abramovic mag. oec., voditeljica i urednica TV Laudato koja  nastoji kroz brojne priloge rasvijetliti istinu te biti podrška obiteljima čija su djeca ubijena.  

Organizator nacionalnog skupa u Remetama  doktorand Ivan Pavić mag. geol. s Markom Tomićem mag.ing.silv. daju svoj obol koji je poticajan za dalja istraživanja i okupljanja roditelja ubijene djece u obrambenom Domovinskom ratu. Zavodu se priključio i dragovoljac domovinskoga rata poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić dr. med. specijalist psihijatar. Njegov doprinos i prepoznavanje teškoća u braniteljskoj populaciji zacijelo daje smjernice u prepoznavanju teškoća i njihovu prevladavanju.  

U dogovoru s voditeljima udruga i roditeljima ubijene djece uz podršku institucija na čelu s Ministarstvom branitelja, uz dalja istraživanja na okupljanju je dogovoreno snimanje dokumentarnih filmova pod geslom "da se zlo nikad ne ponovi"!

U napomeni je istaknuto da je u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskoga rata ubijena jedna prosječna škola djece, a ranjene su tri škole. To je genocid.  

I na području Bosne i Hercegovine ubijena je jedna prosječna škola hrvatske ubijene djece, a još se prikupljaju podatci o ranjenoj djeci. Ubijene su i brojne trudnice.  Povijest je znanost i treba je neprestance revidirati i istraživati.