FOTO  ZLATNI PIR Nakon pola stoljeća slavili brak u crkvi u kojoj su se vjenčali, doveli i veliku obitelj

Zlatni pir

Misno slavlje u crkvi sv. Ilije u Stocu danas je bilo osobito svečano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatni pir zajedno s djecom, unucima, prijateljima i vjernim pukom proslavili su Anđelko (1948.) i Zdravka (1956.) Raguž iz Kruševa. 

Njih dvoje su rodili šestero djece, od koje su dočekali 16 unučadi.

Zlatni pir

Najstariji sin je 1974. godište, a najmlađa kći 1997. Petero od šestero djece živi u Stocu i Čapljini, dok je jedna od sinova odselio u Njemačku. Svi su bili prisutni na današnjem misnom slavlju.

 U istoj crkvi gdje su danas slavili svoj brak i život prije pedeset godina vjenčao ih je don Anđelko Babić. Današnje misno slavlje predvodio je don Gordan Božić.

Zlatni pir

U propovijedi je ispričao priču o bračnom paru koji je također slavio zlatni pir, pa su ih pitali kako su izdržali 50 godina zajedno da se ne posvađaju. Suprug je odgovorio da su u startu imali dogovor da puno važne odluke u životu donosi on, a one manje važne supruga. I tako su sve odluke bile one manje važne, te je odlučivala supruga.

Ta je anegdota oraspoložila prisutne vjernike, no zasigurno je da je u velikoj obitelji poput ove ključan bio, a i danas jeste trpljenje, strpljenje i kompromis, a što su istaknuli i slavljenici.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.