ZA LIJEČENJE MLADIĆA Na utrci u čast osmero tragično preminulih iz Posušja prikupljeno skoro 40.000 KM

Humanitarna utrka Rakitno 8k

Na nedavno održanoj prvoj humanitarno-memorijalnoj utrci „Rakitno 8k“, koju je organizirala 23-godišnja Posušanka Antonija Rezo i Udruga "Rekreativac" u čast svojih osmero tragično preminulih prijatelja i sugrađana, prikupljeno je skoro 40.000 KM, a sve će biti darovano u humanitarne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarna utrka Rakitno 8k

Dio ove utrke je bila i humanitarna akcija za liječenje Danijela Jakovljevića, koji je zadobio teške ozljede u prometnoj nesreći. Sav prihod od utrke bit će usmjeren na njegovo liječenje i nabavu neophodnih medicinskih uređaja kako bi se olakšao njegov oporavak.

Humanitarna utrka Rakitno 8k

Sudjelovalo je preko 400 trkača, a ruta je bila duga osam kilometara. Prvo je u Rakitnu održana rekreativna utrka/hod podrške ”Rekreativac” u duljini od jednog kilometra, gdje su sudjelovali kako mlađi tako i stariji rekreativci. Tako je prvo mjesto u rekreativnoj utrci odnio Marko Prlić, drugo mjesto pripalo je Ivanu Vidu Glavanu, a treće mjesto je zauzeo Dario Hrkać.

Antonija Rezo - Humanitarna utrka Rakitno

Točan iznos koji je prikupljen iznosi 38.560 KM, a organizatorica je poručila da je radosna jer je baš ova utrka bila povod i za brojne privatne donacije.

„U glavnoj utrci – Rakitno 8K, čija je ruta duga simbolično 8 kilometara, po jedan kilometar za svaki prerano ugašen život, prvo mjesto u muškoj konkurenciji odnio je Ivan Dračar, drugo mjesto Ante Pokrajčić, a treće mjesto Ante Živković“, kazala je organizatorica Antonija Rezo.

Antonija Rezo

U ženskoj konkurenciji u utrci 8K prvo mjesto pripalo je Tei Faber, drugo mjesto osvojila je Dijana Manđarelo, a treća je bila Anđela Talić.

„Oduševljeni smo velikim odazivom na ovogodišnju utrku, što nam pokazuje koliko ova inicijativa znači našoj zajednici. Iako još nismo donijeli konačnu odluku o idućoj godini, Udruga ’Rekreativac’ uvijek stoji na raspolaganju za organizaciju ovakvih događaja. Zajedno ćemo razmotriti sve mogućnosti i odlučiti kako je najbolje“, zaključila je za Hercegovina.info Rezo.

Humanitarna utrka Rakitno 8k

Humanitarna utrka Rakitno 8k

Inače, ova utrka je prva utrka u povijesti održana u Rakitnu, a u općini Posušje prva memorijalna utrka.

Prvoplasirani u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su novčane nagrade u iznosu od 300 KM, 200 KM i treće mjesto 100 KM.

Humanitarna utrka Rakitno 8k

Podsjećamo, prošlo je tri godine od nezapamćene tragedije u mjesto Tribistovo na putu za skijalište Blidinje kada je na novogodišnje jutro, uslijed trovanja ugljičnim monoksidom, smrtno stradalo osmero mladih iz Rakitna i Posušja. Živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.