ULAZ SLOBODAN Evo što vas očekuje na ovogodišnjem Moba Street Food Festivalu

Moba Street Food Festival
Moba Street Food Festival

Sutra počinje treće izdanje Moba Street Food Festivala powered by Visa koje će trajati od 28. 8. do 8. 9. 2024. Već od 17 sati cijelim Mostarom širit će se raznolikost okusa i zamamni mirisi s platoa iza Stare gimnazije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moba spaja različite okuse svjetskih kuhinja, te nudi i domaće specijalitete u neobičnim izdanjima, pružajući priliku svim posjetiteljima da okuse i dožive nešto novo, a u nastavku donosimo gastro kutke i jela koje ne smijete propustiti.

Ljubitelji slasnih burgera naći će se pred velikim izazovom koji burger prvi degustirati jer će više gastro kutaka uz druga jela ponuditi i sočne burgere sa svojim potpisom. 

Von Herzog, popup food & bar iz Mostara, iznimno popularni po svojoj ponudi smash burgera, mnoge privlače i s jelima baziranim na dimljenom mesu što je posebna atrakcija za sve posjetitelje. Svi smash burgeri dolaze u brioche pecivu kreiranom po posebnoj recepturi, a vi odaberite single ili double verziju burgera. U Von Herzog kuhinji kreirana su i dva nova burgera koja će biti ekskluzivno predstavljena na Moba Street Food Festivalu te Flamengo - dimljeni svinjski flam u bao pecivu.

Iz Sarajeva u Mostar dolazi gastro kutak Burgerica. Ekipa spojena obiteljskim vezama, ali i velikom ljubavi prema hrani. Uživaju u novim idejama, isprobavanju drugačijih recepata te u eksperimentiranju okusima i začinima. Na Mobi će pripremati ukusne smash burgere napravljene od 4 vrste 100% domaćeg mesa, servirane u mliječnom pecivu ili na drugačiji način- u tortilji, s  dodatkom sira, umaka, zelene salate, kiselih krastavaca. 

Iz samog srca Sarajeva ponovno nam stiže i Gastro Pub Fabrika. Ovaj tim mladih momaka na čelu s kuharom koji ima dugogodišnje iskustvo na street food festivalima može se pohvaliti munjevitom brzinom usluge i raznovrsnim menijem. Gastro Pub Fabrika nudi nekoliko vrsta sočnih burgera od mesa s različitim dodacima, a ističu i Veggie burger za one koji ne jedu meso. Za one koji više preferiraju sendviče, tu je fantastičan izbor pilećih specijaliteta. Ako želite nešto za grickanje s ekipom uz pivo, potražite njihovu finger-food ponudu. 

Profesionalni i dobro poznati kuhar Marko Landeka i kolega Luka klasičnoj streetfood hrani dali su svoj "preokret" i kreirali specijalitete pred kojima niti jedan food kritičar ne bi ostao ravnodušan. Gastro House by Laki svoju pažnju i vještine iz dugogodišnjeg iskustva usmjerili su na odabir kvalitetnih sastojaka i sljubljivanje različitih tekstura i okusa. Na Moba Street Food Festivalu probajte specijalitete Burger by chef, hrskave krumpiriće s umakom od tartufa i Grana Padanom, te Siciliana wrap.

Ispred Kuće Vilenjaka, ukusne gastro zalogaje na Moba Street Food Festival, donose dva mlada entuzijasta- chef Kristian i kolega Goran. Motivirani željom da svako nepce kod njih može pronaći kombinaciju okusa koja im odgovara, klasičnoj streetfood ponudi burgera dodali su mediteranski i gurmanski preokret, obogativši ih rikulom, gamberima, parmezanom, rajčicom te posebnim umacima i dodacima. Uz burgere, kreirali su i sočni pulled pork u mekanom pecivu s hrskavom coleslaw salatom. Bit će težak zadatak odlučiti što od navedenih jela prvo degustirati.

Nakon bogate ponude burgera, na Mobu dolazi još jedan chef s uigranim kolegama i drugačijom ponudom jela. Nasmijani ambasadori azijske kuhinje, gastro tim Profa23 i ove godine je nezaobilazna stanica na Moba Street Food Festivalu za sve ljubitelje ove kuhinje i one koji bi ju prvi put probali. Iskustvo rada u različitim državama, osvojene festivalske nagrade, traženje porcije više najviše govore o ljubavi i predanosti kojima chef Matej Šušak donosi dašak Azije primamljivim okusima i mirisima u Hercegovinu. Njihov zaštitni znak su Wok jela, Korejski sendvič i Bao Buns.

Mucha Lucha je meksički gastro kutak iz Sarajeva koji okuplja mlade i strastvene kuhare. Inspirirani ljubavlju prema meksičkoj gastronomiji, kreirali su jela koja odišu svježinom i kvalitetom sastojaka uz autentičnost meksičke kuhinje. Hrskavi tacosi ili sočne tortilje, salsa, guacamole umak uz chilli con carne začine i odabir mesa prema svojoj preferenciji možete kreirati jelo zbog kojeg će Mariachi u vašem želucu odsvirati najveseliju meksičku pjesmu. Bogata Mucha Lucha ponuda uključuje Tacose, Quesadille, Burrito bowl i Nachose.

Iz Tuzle na Moba Street Food Festival dolazi gastro tim Darkwood koji će pripremati inovativne pizze. Vode se motom da žele izbjeći monotoniju sastojaka i cilj im je pokazati kako pizza može biti zabavno gastro iskustvo. Osim veganskih i vegetarijanskih jela koja se na street food festivalima rijetko nalaze, u Darkwood gastro kutku potražite i pizzu od bezglutenskih sastojaka. Osim zanimljivog izbora pizza, moći ćete uživati i u njihovoj falafel salati, kreiranoj kao osvježavajuće jelo idealno za vruće ljeto. 

Iza brenda Mangio Pasta powered by OŠ JOŠ food stoji mladi bračni par, Nikolina i Marko iz Mostara, koji su okupili tim i krenuli u uzbudljivu avanturu koja uključuje njihovu strast prema hrani i želju za novim izazovima. Pored Hot doga, Kobasice sa sirom i Radatz debrecinke koji su već prepoznati od streetfood znalaca, Mangio Pasta ekipa ove godine ekskluzivno za Moba Street Food Festival priprema novo i atraktivno jelo Veggie Wheel pastu. To je jedinstveni spoj špageta, kremastog i pesto umaka, koji se pred posjetiteljima sprema u velikom kolutu livanjskog sira što mu daje neodoljivu i posebnu aromu. 

Organizatori su mislili i na sve ljubitelje slatkog zalogaja. 

Nemoguće je zamisliti ljeto bez sladoleda, a Akademija Coffee Concept Bar na Mobu dolazi sa Soft Ice Cream zanimljivom vizualnom stanicom i sladoledom jedinstvenim u Mostaru. Na radost svih sladokusca, pripremat će bezglutenski soft sladoled od čokolade i vanilije te kombinaciju ta dva okusa. Probudite svoju kreativnost i obogatite svoj sladoled hrskavim pistacijama, ušećerenim bademima, plazma keksom, šećernim ili čokoladnim bombonima, Oreo keksom ili tekućim preljevom od šumskog voća, karamele, čokolade i vanilije. 

Prepoznatljiv, slatkast miris pokazat će vam put do Francuskih palačinki, kvalitetnog i interesantnog proizvoda iza kojeg već 8 godina stoje dvije sestre. Francuske palačinke predstavljaju moderan i brz način pripreme palačinki. Uz atraktivan način pripreme, izdvajaju se svježinom sastojaka, velikom ponudom namaza i dodataka kao i brzinom pripreme. Neodoljiv miris, mnoštvo različitih nadjeva i dodataka umotanih u mekano, toplo tijesto originalne francuske recepture nešto je čime svakako trebate počastiti svoje nepce, a za pripremu palačinke je potrebno samo 30 sekundi.

Izbora je mnogo, ali ne brinite, kroz 12 dana imate sasvim dovoljno vremena za degustaciju bogate gastro ponude, te druženje i uživanje u koncertnom programu u ljetnim večerima pod otvorenim nebom. 

Ulaz na sve večeri festivala je slobodan. 

Festival možete pratiti na službenim Facebook i Instagram kanalima.