TREBINJE Tri ugriza poskoka u tri dana, žena ugrizena pored kuće

Poskok

U Trebinju je posljednjih nekoliko dana zabilježeno nekoliko slučajeva napada otrovnih zmija – poskoka, koje se ubrajaju među najotrovnije i najopasnije europske zmije iz obitelji ljutica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posljednja tri dana zabilježena su i tri ugriza ove vrste zmije, a jedan od njih dogodio se sredovječnoj ženi neposredno pored kućnih vrata u naselju Pridvorci kod Trebinja, pišu Nezavisne novine.

„Bio sam na poslu kad me supruga nazvala telefonom i vrlo uznemirena mi priopćila da ju je ugrizla zmija koja se sakrila u lozi naslonjenoj na kuću, ugrizla ju je za prst, a ona ju je jedva uspjela otresti jer je zmija čvrsto zagrizla“, ispričao je njezin suprug.

Iako nije htio otkriti svoj identitet, kaže da je odlučio podijeliti ovu priču kako bi upozorio ljude da se u ovo doba godine zmije penju na drveće, u hladu, te da trebaju biti oprezni čak i na kućnom pragu.

On je odmah napustio posao i otišao pomoći supruzi, koja mu je putem do bolnice ispričala da je samo posegnula rukom kako bi ubrala grozd grožđa te nije izravno dotaknula zmiju, već je ona iskočila iz lozovog lišća s oko dvadesetak centimetara udaljenosti i ugrizla je, vjerojatno osjetivši prijetnju. Nakon ugriza, trebalo joj je dugo da je otrese s prsta, a tek kada je udarila rukom o zid cvijetnjaka, zmija je popustila ugriz i pobjegla u cvijeće.

„Iako sam nazvao Hitnu pomoć, koja je brzo reagirala, odmah sam sjeo u auto i odvezao suprugu u bolnicu. Na putu smo se mimoišli s njihovim vozilom, tako da sam je u konačnici ja dovezao. U bolnici su joj odmah dali serum i hospitalizirali je, a nakon dva dana provedena u bolnici, otpuštena je na kućno liječenje, uz nekoliko vrsta lijekova koje će koristiti u narednim danima“, ispričao je suprug.