Selo Slavogostići u općini Ravno nakon sedam godina dobilo struju

Livno

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović zvanično je pustio u rad novoizgrađenu primarnu elektromrežu, ističući da je ova općtina, iako najnerazvijenija u cijeloj BiH, u prošloj godini za prvu fazu projekta elektrifikacije, koji je koštao 186.000 KM, iz budžeta izdvojila oko 90.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunović je rekao da će Ravno za istu namjenu u ovoj godini osiguratii  još 60.000 KM, naglasivši da je elektrifikacija sela u ovoj opštini preduvjet za normalan život u njima.

Potpredsjednik Skupštine općine Ravno Pero Sredanović rekao je da je dužina trase elektro-mreže devet kilometara glavnih vodova sa trafostanicama, dodavši da su u finacniranju zajednički učestvovali Ministarstvo za izbjegla i rasljena lice FBiH, općtina Ravno, Elektrodistribucija HZ HB Mostar, a projekat je izradila Elektrodistribucija Trebinje.

Sredanović je napomenuo da se privode kraju i sve aktivnosti u vezi sa druge dvije faze elektrifikacije sela u Mjesnoj zajednici Ivanica, dodavši da je završena tenderska procedura,  i  da je već izabran izvođač radova za elktrifikaciju trase od sela  Bobana do sela Slivnici, u dužini od sedam kilometara.

On je naveo da će treća, završna faza od pet kilometara, ići prema selu Šćenici, ističući da će na taj način u potpunosti biti zatvoren prsten dalekovoda, pa će sva sela na području općine Ravno u naredne tri godine biti opskrbljena električnom energijom.

hercegovina.info