PREMIJERA U PULI Mladi mostarski liječnik i glazbenik Leon Lasić ostvario glumački debi u filmu 'Božji gnjev'

Leon Lasić

Leona Lasića u Mostaru prepoznaju kao mladog liječnika, ali i talentiranog glazbenika, o čemu smo pisali ranije, a ovaj put imao je i svoj glumački debi u hrvatsko-bosanskohercegovačkom filmu "Božji gnjev", čija premijera je održana na 71. Pula Film Festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je opisan kao ratna drama ili triler, a svoje minute u njemu su dobili brojni umjetnici, među kojima su i mostarski glumci.

Leon Lasić

“Film prati Iliju, vojnika HVO-a u Srednjoj Bosni krajem 1993. godine. Nakon rutinske akcije postavljanja mina, Ilija saznaje da mu je mlađi brat Goran poginuo zajedno s osmoricom vojnika iza neprijateljskih linija. Kroz prijatelja iz tajne službe, Ilija otkriva da misija u kojoj je Goran stradao nije bila službena, već su on i ostali vojnici bili plaćenici. Istražujući dalje, Ilija razotkriva mrežu ilegalnih aktivnosti koja uključuje ne samo vojsku, već i visoko rangirane dužnosnike. Kako njegova istraga postaje sve opasnija, Ilijina prvobitna želja za istinom pretvara se u opasan osvetnički pohod”, piše u opisu filma, a Lasić, iako nije profesionalni glumac, svoju priliku dobio je neočekivano, ali s puno radosti, prisjeća se.

Leon Lasić

“Film se snimao prije nekoliko godina na području Like, a kako je došlo do toga da dobijem ulogu – moja obitelj je glumačka, moji ujaci i majka se bave glumom i produkcijom, pa mi je nekako i blizak taj glumački i redateljski milje. Poznavali su mene, moj rad, pa je na taj način i došlo do toga da i ja dođem na filmsko platno”, rekao je Lasić za Hercegovina.info.

Osjetiti kako funkcionira film i cijela ta filmska mašinerija je nezaboravan osjećaj.

Leon Lasić

“Imao sam nekoliko snimajućih dana i mogu reći da je to jedno predivno iskustvo, s ponosom mogu reći moj prvi film.  Cijela ekipa i cijela priča je uistinu prezanimljiva, a ja imam u sebi tu umjetničku crtu, tako da sam se tu pronašao i snašao. Teško je reći vidim li se na tom putu i u budućnosti, ali svakako sam otvoren i za ovakve umjetničke angažmane i suradnje”, kaže Lasić.

Leon Lasić

Snimanja na -10 stupnjeva

Da glumački poziv zna biti zahtjevan, najbolje govore scene u kojima je Lasić iskusio pravu čar ovog posla i sve što on nosi.

Leon Lasić

“Dakle, postratna je tematika, a pratiti sve to i sudjelovati u tome svemu, iziskuje puno strpljenja i koncentracije. Imao sam priliku osjetiti šta znači snimati u raznim uvjetima, pa tako nikad neću zaboraviti i neke scene kada je bilo jako hladno, a snimanje je moralo ići. Sve je to jedno sjajno iskustvo na kraju”, naglasio je Lasić

Lasić je u ovom filmskom ostvarenju imao sporednu ulogu, a tumačio je ulogu deminera po imenu Ivan.

Leon Lasić

“Bile su scene na groblju, na -10 stupnjeva, dvanaesti mjesec i Lika koja slovi za hrvatsku Kanadu. Ipak, evo uspjeli smo i pored svih problema, kao što je korona recimo, snimiti film i pregrmiti sve nedaće”, istaknuo je on.

Film je imao svjetsku premijeru u nedavno u Puli, gdje je i sam nazočio događaju.

Leon Lasić

“Mostarci će čekati još malo da film dođe i do njih, ali vjerujem da će reakcije biti sjajne I da će im se sve svidjeti naposljetku. Iznimno sam ponosan što je moj prvi film imao premijeru u Pulskoj areni, to je nešto uistinu nevjerojatno. Snimanje je bilo, kao što sam rekao, prije nekoliko godina i evo, dolazi emitiranje baš u Pulskoj areni. Osjećaj kada sam mogao vidjeti sebe na jednom takvom mjestu, u Puli na filmskom platnu, pod zvijezdama, nikad neću zaboraviti”, zaključio je Lasić.

Leon Lasić

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.