POVIJESNO NATJECANJE Mali Josip u konkurenciji od 140 natjecatelja donio srebro u Mostar

Josip Marić

Prvi Europski kup za djecu s poteškoćama u razvoju, kojega je organizirala Europska judo unija, uz tehničku potporu Judo kluba Fuji, održan je u Velikoj Gorici. Na turniru je nastupilo 140 natjecatelja iz 14 zemalja, uključujući Poljsku, Slovačku, Hrvatsku, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Rumunjsku, Izrael, Sloveniju, Srbiju, Austriju, Veliku Britaniju, Italiju, Bugarsku i Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Osim što je ovo natjecanje bilo povijesno za judo, obilježilo ga je i postignuće Borsinog judaša Josipa Marića. Josip, dječak s Downovim sindromom, svojim je nastupom i srebrenim odličjem na ovom prestižnom natjecanju izmamio osmijehe i aplauze svih prisutnih“, rekli su iz Judo kluba „Borsa“.

Josip Marić

Josip je na ovom turniru imao veliku podršku svojih kolega iz kluba, djece s kojima trenira i koji su doputovali da ga gledaju. Njegova nevjerojatna priča i uspjeh otvaraju put za mnoge druge mlade sportaše inspirirajući cijelu društvenu zajednicu.

Prvi europski kup otvorila je predsjednica Hrvatskog judo saveza, dr. Sandra Čorak, uz mnogobrojne službenike Europske judo unije.