FOTO  Održan prvi Međunarodni ljetni turistički karneval u Neumu

Ljetni karneval u Neumu
neum.ba

U subotu 29.lipnja, u sklopu Neumskog ljeta 2024., održan je prvi Međunarodni ljetni turistički karneval u organizaciji Općine Neum, Neumskih mažoretkinja i FECC-a (Federation of European Carnival Cities).

Na veselom karnevalu nastupilo je preko 350 karnevalista, članova Federacije europskih karnevalskih gradova i predstavnika zemalja i gradova iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine što je ujedno i izuzetna prilika za povezivanje gradova i država, te promociju turizma, a osobito Neuma kao jedinog bosansko-hercegovačkog bisera na moru.

Ljetni karneval u Neumu

Vesela karnevalska povorka, predvođena predstavnicima FECC-a i prekrasnim neumskim mažoretkinjama, krenula je u 20.30 sati od hotela Porat u Surdupu, preko glavne šetnice do plaže hotela Zenit gdje je uslijedilo predstavljanje karnevalskih grupa i prigodni zabavni program u kojem je uživao veliki broj gledatelja. Šarenilo i veselje preuzelo je Neum na jedan dan i oduševilo Neumljane i njihove goste., piše Neum.ba

Na prvom Neumskom ljetnom karnevalu predstavile su se skupine: Pihalni orkestar Ljubljana, Draške maškare iz Rijeke, Feštađuni iz Budve, Makarske maškare, Mažoretkinje Grada Dubrovnika, Karneval Pančevo- Prijatelji Pančeva, Ljubuške mažoretkinje, Livanjske mažoretkinje, Karnevalska udruga “Žaba” iz Ivanić Grada, Kotorski karneval, Karnevalska udruga “Pom f-ri” iz Rijeke i KKU Poklade Donja Kaštela, uz domaće Neumske mažoretkinje. Nakon predstavljanja svih skupina, zabava se nastavila uz glazbenu skupinu “Kamen”.

Ljetni karneval u Neumu

Prije same karnevalske povorke upriličen je svečani prijem predstavnika FECC-a i karnevalskih grupa. Predstavnike su ispred Općine Neum kao domaćina primili i pozdravili predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić, Milan Batinović, savjetnik načelnika Općine Neum te organizatorica karnevala Marina Grbešić, uz članice Neumskih mažoretkinja te Renate i Joze Rimac koji su članovi FEC-a i vode Neumske mažoretkinje Oni su svim karnevalskim grupama zahvalili na dolasku i poželjeli ugodan boravak i nezaboravnu zabavu u našem Neumu.