NE ZABORAVLJA HERCEGOVAČKE KORIJENE Košarkaška legenda u rodnom selu svoga oca izgradila kamenu kuću

Bodiroge
kurir

Legenda srpske košarke i aktualni predsjednik Eurolige, Dejan Bodiroga, ne zaboravlja svoje hercegovačko podrijetlo i obiteljske korijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj proslavljeni košarkaš nedavno je sagradio kamenu kuću u rodnom selu svoga oca Vase, u Bodirogama, nedaleko od Trebinja.

Radovi na kući, kako su potvrdili mještani, trajali su godinu dana.

"Nije on dugo bio ovdje. Nema zašto. Ovdje je samo krš i kamen. Lijepo je za spavanje, mir i tišina, ali nema života. Dejan je uspješan poslovni čovjek, neće on ovdje. Ali, napravio je kuću. Kamen je donesen iz Ljubinja. Radilo se na tome godinu dana. Savršeno, nema što, lijepo za vidjeti. Tu mu je rođak Rade, on sve održava, čuva i pazi. Dobri ljudi. Svi smo mi ovdje rod i pomoz bog", ispričao je Radivoje Bodiroga.

Dejan Bodiroga

Prisjetio se i vremena kada je svjetski prvak iz Indianapolisa boravio u rodnom selu.

"Eno, ispred kuće je čatrnja. Iz nje je pio vodu. Strina mu je izvadila hladnu vodu i on se napio. Bio je lijepo dijete, najljepše od svih nas. Društven, veseljak, a takav mu je bio i otac. Ljudina. Dobri su to ljudi, dobra obitelj, majka mu prava žena, domaćica. Što da kažem, bilo je ovdje mnogo obitelji. Sada je knjiga spala na dva slova. Doduše, na tri, tu iznad mene je i susjed Lazo, i on održava domaćinstvo. Možda će se Dejan kad ode u mirovinu ovdje vratiti. Vidjet ćemo", rekao je Radivoje.

Iako je Dejan rođen u Zrenjaninu, tijekom praznika dolazio je u Trebinje i Bodiroge. Mještani ga pamte i po tome što je s djedom i bakom čuvao stoku i igrao se po ovim trebinjskim brdima, prenosi Kurir.