Ljubuški Jazz Fest - Festival koji muzicira i educira

Ljubuški Jazz Fest

U čast 60. rođendana hrvatskog "Kralja funka" Dine Dvornika, na otvaranju festivala nastupa "Dino Dvornik Tribute Band", u četvrtak 22. 8. u 21h, u Gradskom Parku u Ljubuškom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7-dnevne jazz radionice popunjene već od ožujka, prijavljeno čak 70 mladih polaznika iz 4 države

Ove godine Ljubuški Jazz Fest slavi svoj mali, 5. jubilej.

Koncert otvaranja održat će se u četvrtak, 22. 8. u 21h, već tradicionalno u Gradskom Parku u Ljubuškom. Ovogodišnji koncert posvećen je 60. (nebeskom) rođendanu Dine Dvornika, hrvatskog kralja funka. Njegove brojne plesne hitove i prelijepe bezvremenske balade izvodit će službeni "Dino Dvornik Tribute Band" iz Republike Hrvatske. 

Kao predgrupa, nastupit će band "Djeca iz podruma", inače mladih, uglavnom ljubuških, glazbenika, proizašlih upravo na dosadašnjim jazz radionicama ovog Festivala, koji su većinom i učenici Glazbene skole Ljubuški. Njihovim nastupom, naglašavaju se i predstavljaju iznimno vrijedni plodovi i rezultati 7-dnevnih jazz radionica LJJF-a. 

LJJF jedini je glazbeni festival u BiH, kojem koncertni segment nije jedini sadržaj. Čak nije niti glavni sadržaj, jer u srcu ovog Festivala nalazi se intenzivna edukacija u vidu 7-dnevnih radionica jazz glazbe i improvizacije, koje daju vrijedne i vidljive plodove, kako samim polaznicima, tako i lokalnoj zajednici, kroz cijelu kalendarsku godinu. 

Ove godine LJJF nudi radionice klavira (Zvjezdan Ružić), saksofona/klarineta/flaute (Vojkan Jocić), bas gitare i kontrabasa (Miha Koren), bubnjeva (Vladimir Kostadinović), gitare (Bruno Mičetić), trube i trombona (Miron Hauser) i jazz pjevanja (Jelena Jovović). Prijavljeno je čak 70 polaznika iz 4 različite zemlje (BiH, HRV, SRB i SLO), a svoje naučene vještine i znanje svi polaznici pokazat će nam na završnom koncertu polaznika radionica, koji je ujedno i zatvaranje Festivala, u srijedu, 28.8. u 21h, u Amfori na Cernu u Ljubuškom. 

U utorak, 27.8. uvečer, sudionici radionica upriličit će opuštenu večer uz jam session u Smokva Wine Baru u Ljubuškom.

Ljubuški Jazz Fest, jedini je festival koji muzicira i educira:)

Zato dođite i podržite mlade glazbenike i našu misiju, i uživajte u programu Ljubuški Jazz Festa 2024. Dobrodošli!

ORGANIZATOR:

Udruga Intro