VIDEO  Grude ispratile ravnatelja škole u mirovinu nakon 22 godine, učenici i djelatnici na emotivan način pokazali zahvalnost

Ravnatelj Mladen Leko ispraćaj Grude
Screenshot/Facebook

U Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama danas je održana posebna svečanost povodom odlaska ravnatelja Mladena Leke u mirovinu. Duge 22 godine proveo je na mjestu ravnatelja ove škole, a prije toga je bio profesor hrvatskog jezika. Tijekom rada u školi ispratio je brojne generacije učenika, iz najveće tvornice u Grudama, kako je on govorio, koji su danas doktori, inženjeri, pravnici, prosvjetni djelatnici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirljiv ispraćaj okupio je učenike i djelatnike škole, koji su se prisjetili njegovog neprocjenjivog doprinosa školi, a profesorica Violeta Šimić napisala je prigodan govor koji je podijeljen u Facebook objavi škole.

„Dopala me čast, no i poteška obveza, reći par riječi u čast našega ravnatelja. Bez obzira što je ova vaša dužnost završena, svi mi o vama razmišljamo kao o ravnatelju. Naravno, vrijeme čini svoje, dolaze nam nove generacije, novi ravnatelji, novo rukovodstvo, što objeručke prihvaćamo. No sjećanja na jedan duži period našega života ne možemo tek tako izbrisati", napisano je u objavi na Facebook stranici škole.

Profesorica Šimić posebno je istaknula ravnateljev moto "svima dati šansu", podsjećajući na njegovo zalaganje da se učenici, upisani i bez bodova, razviju u uspješne profesionalce.

„Naši učenici, danas doktori, magistri farmacije, inženjeri... rado se vraćaju, uz svoj primarni posao, u ovu školu. Mogla bih eseje napisati o pojedinačnim slučajevima, no to je samo djelić istine, uspješne, koja je rezultat svih nas, naše škole, ali prvenstveno vašeg pristupa", dodala je Šimić u objavi.

Na kraju, profesorica je naglasila ravnateljevu beskrajnu empatiju prema učenicima, posebno prema onima koji su bili u teškim situacijama, što ga je često navodilo da "krši" pravila u interesu njihovog boljitka. Također je istaknula njegovu podršku djelatnicima škole, naglasivši da to svi u školi dobro znaju.

U Facebook objavi škole izražena je i zahvalnost svim učenicima i djelatnicima koji su sudjelovali u organizaciji ovog svečanog ispraćaja, uz želje ravnatelju Leki za sretan i miran odlazak u mirovinu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.