3. PUT Izložba 'No Concept 3' otvorena je u Muzeju Žitomislić

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Izložba pod nazivom "No Concept 3" otvorena je u petak u Muzeju Žitomislić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator izložbe je Sekretarijat za kulturu općine Nikšić, koji se već po 3. put predstavljaju publici ovoga muzeja. Izložba je nastavak suradnje s općinom Nikšić koja je počela 2022. godine, i rezultirala je brojnim izložbama kako u Muzeju Žitomislić, tako i u Nikšiću i Žabljaku. 

Izložba "No Concept", prema riječima Miloša Nenezića, jednog od priređivača, započela je prije tri godine u cilju afirmacije mladih akademskih stvaralaca iz Nikšića, a u svojoj trećoj godini proširila se na umjetnike iz cijele Crne Gore.

Predstavljajući izložbu, Nenezić je naglasio da je suradnja s Muzejom Žitomislić plodonosna i pokazuje da je kultura ono što spaja te da se kulturom mogu graditi mostovi prijateljstva, piopćeno je iz Muzeju Žitomislić.

Izložbu je svečano otvorio predsjednik skupštine općine Nikšić Nemanja Vuković, naglasivši da je ona dokaz da stvaralaštvo ne poznaje prepreke ni ograničenja, te da Mostar, sa svojom bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, predstavlja savršeno mjesto za ovakve umjetničke događaje.

Kultura je ta koja gradi zajedništvo, kazao je Vuković, dodajući da u vremenu u kome je mnogo podjela i politički, društveni i ekonomskih barijera, jezik umjetnosti taj koji omogućuje da se vidimo, razumijemo i gradimo budućnosti u kojoj su različitosti snaga, a ne prepreka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba će biti otvorena do 25. listopada.

Vezani članci