V.D. VOĐE HAMASA Nakon ubojstva Sinwara, Khaled Mashal imenovan novim šefom ove organizacije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Jedan od lidera Hamasa, Khaled Mashal, imenovan je za vršitelja dužnosti lidera terorističke organizacije nakon ubojstva Yahya Sinwara, javlja libanonska televizija LBCI, pozivajući se na izvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meshal je sada je odgovoran za svu komunikaciju sa ključnim stranama uključenim u pregovore i pitanja zarobljenika, prenosi libanonski TV kanal.

Izvori su potvrdili LBCI-ju da je vodstvo Hamasa obavijestilo turske, katarske i egipatske dužnosnike o Sinwarovoj smrti tijekom operacije Tel el-Sultan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pored toga, naveli su da su o ubojstvu Sinwara i njegovom utjecaju na pregovore i potencijalnom prekidu vatre razgovarali američki državni tajnik Anthony Blinken i katarski premijer i ministar vanjskih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman Al Tani.

Hamas je priopćio da će nakon ubojstva Sinwara pregovori o razmjeni zarobljenika i zaustavljanju rata “postati sve teži i složeniji”.

Izraelske obrambene snage (IDF) su u četvrtak službeno objavile da je Sinwara, koji se smatra glavnim idejnim organizatorom napada na Izrael 7. listopada 2023. godine, ubila izraelska vojska u Pojasu Gaze.

Vezani članci