TURBULENCIJE NA BLISKOM ISTOKU Pet Amerikanaca ozlijeđeno u napadu na vojnu bazu u Iraku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Najmanje pet pripadnika američkog osoblja ozlijeđeno je u napadu na vojnu bazu u Iraku u ponedjeljak, izjavila su tri američka službenika Reutersu, a zabrinutost u ovoj regiji nakon prošlotjednog ubojstva visokorangiranih pripadnika Hamasa i Hezbolaha i dalje raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici, koji žele ostati anonimni, rekli su da se navodni raketni napad dogodio na bazu Al Asad u Iraku. Pozvali su se na prve informacije za koje su rekli da bi mogle da se promijene.

"Osoblje baze vrši procjenu štete nakon napada", dodao je jedan od službenika.

Dvije rakete ispaljene su u ponedjeljak na bazu u zapadnom Iraku, rekli su sigurnosni izvori. Jedan izvor je rekao da su rakete pale na bazu.

Prošlog tjedna, SAD su pokrenule udar u Iraku ciljajući na pojedince za koje su američki službenici rekli da su militanti koji se spremaju lansirati dronove i predstavljaju prijetnju američkim i koalicijskim snagama.

SAD se spremaju uzvratiti Iranu. Nije jasno je li napad povezan s prijetnjama Irana da će uzvratiti za ubojstvo Ismaila Haniyeh, lidera Hamasa koji je ubijen u Teheranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američke trupe, koje su bile prisutne u Iraku više od 20 godina nakon invazije, bile su meta sličnih napada naoružanih grupa povezanih s Iranom od prošlog listopada. Američka vojska u Siriji više puta je bila meta sličnih napada.

Pentagon je priopćio da će rasporediti dodatne borbene avione i pomorske ratne brodove na Bliskom istoku dok Washington nastoji ojačati obranu nakon prijetnji Irana i njegovih saveznika Hamasa i Hezbolaha.

Vezani članci