SUSTAVNO ZLOSTAVLJANJE RADNIKA Milanski tužitelji poduzimaju mjere protiv Diora i Armanija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Talijansko tijelo za tržišno natjecanje (AGCM) priopćilo je u srijedu da je započelo istragu protiv luksuznih modnih grupa Armani i Dior zbog navodnog iskorištavanja radnika u njihovom lancu opskrbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanski tužitelji naredili su da se nekoliko tvrtki u kineskom vlasništvu sa sjedištem u Italiji, koje proizvode luksuznu robu za Dior i Armani, stavi pod prisilnu upravu. Tužitelji su optužili tvrtke za sustavno zlostavljanje svojih zaposlenika.

AGCM je u priopćenju naveo da je njegova istraga usmjerena na neke tvrtke Armani grupe i neke tvrtke Dior grupe koju kontrolira LVMH, dodajući da je djelovao u odgovoru na radnje milanskih tužitelja.

“Tvrtke (Armani i Dior) možda su iznijele neistinite tvrdnje o etičkoj i društvenoj odgovornosti, posebno u pogledu radnih uvjeta i poštovanja zakonitosti kod svojih dobavljača”, priopćila je antimonopolska agencija.

“Stavljene su pod istragu "zbog mogućeg protuzakonitog ponašanja u promociji i prodaji artikala i odjevnih dodataka, što predstavlja kršenje (talijanskog) potrošačkog kodeksa”, dodaje se.

Armani i LVMH nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentarom, prenosi Reuters.

Vezani članci