SPECIJALNI SUD Dječak ubojica iz 'Ribnikara' svjedočit će protiv svojih roditelja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dječak ubojica K.K., koji je u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetero svojih vršnjaka i radnika osiguranja, trebao bi 8. listopada svjedočiti u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suđenje je zakazano u zgradi Specijalnog suda. Još nije poznato hoće li biti doveden u sud ili će, kao tijekom istrage, biti saslušan putem video-veze između suda i klinike", izjavio je izvor Kurira.

Ispitivanju će prisustvovati staratelj kojeg mu postavi Centar za socijalni rad, prenosi Kurir.

Vladimir Kecmanović optužen je za kazneno djelo teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, s obzirom na to da je dijete, koje je imalo 13 godina u vrijeme počinjenja zločina, vodio na streljanu i učio ga pucati, te nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u kući. Kecmanović je u pritvoru od 3. svibnja prošle godine, kada je uhićen.

Miljana Kecmanović optužena je za nedopušteno držanje, nošenje i promet oružja, budući da je njezin DNK pronađen na jednoj čahuri u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana boca u kojoj je njezin sin napravio Molotovljev koktel.

Njihov sin je 3. svibnja prošle godine ubio devetero djece i školskog čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar", a od tada se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi jer je, s obzirom na svoje godine (13), kazneno neodgovoran za počinjeni zločin.

Vezani članci