VIDEO  Prvi prizori s mjesta terorističkog napada u Turskoj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Snažna pucnjava i eksplozije čule su se u srijedu poslijepodne u glavnom pogonu turske zrakoplovne industrije (TAI) u glavnom gradu Ankari. Navodno je izveden teroristički napad na objekte (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan te je došlo do eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o kompleksu TAI, turske avioindustrije, a vlasti i mediji u Turskoj su napad označili kao teroristički.

"Tri su osobe ubijene u napadu, a 14 osoba ranjeno, rekao je Selim Çırpanoğlu, gradonačelnik Kahramankazana.

 

"Dvojica počinitelja koji stoje iza današnjeg napada u Ankari ubijeni su", prema turskom ministru unutarnjih poslova.

Ali Yerlikaya je rekao da su "dvojica terorista neutralizirana u terorističkom napadu usmjerenom na Turkish Aerospace Industries Inc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada društvenim mrežama počele su se širiti snimke i fotografija navodno jednog od terorista koji je izvršio napad. Nekoliko naoružanih napadača pokušala su upasti u prostorije i nakon toga je počela pucnjava. 

 

Turski NTV javlja da je skupina napadača došla do ulaza taksijem u trenutku kada se odvijala smjena zaštitara. Jedan napadač detonirao je bombu, a drugi su ušli. Navodno i dalje traje pucnjava te se spominje da postoji mogućnost da su napadači za taoce uzeli dio osoblja tvrtke. No to nije službeno potvrđeno, prenosi Dnevnik.

Turski specijalci stigli su na mjesto napada. Tamo ih je doveo helikopter.

Napad je potvrdio i turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya.

"Dogodio se teroristički napad na objekte Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan. Nažalost, nakon napada imali smo poginule i ozlijeđene. Neka se Bog smiluje našim mrtvima, a našim ranjenima želim brz oporavak. Javnost bit ćemo obaviješteni o razvoju događaja. Molimo vas da uzmete u obzir izjave iz službenih izvora", poručio je Yerlikaya.

Vezani članci