POLITIČKI POTRESI U UKRAJINI Tri ministra podnijela ostavke, još pet resora upražnjeno

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Trojica ukrajinskih ministara podnijela su ostavke, objavio je na Facebooku predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pisma ostavke sljedećih dužnosnika predana su Vrhovnoj Radi Ukrajine: Oleksandr Kamišin, ministar strateške industrije Ukrajine; Denis Maljuska, ministar pravosuđa Ukrajine; Ruslan Strilec, ministar zaštite okoliša i prirodnih resursa Ukrajine. Vitalij Koval, šef Državnog fonda Ukrajine, također je poslao pismo ostavke", napisao je Stefančuk u objavi, prenosi Radio Slobodna Europa.

Najavio je da će o ovim ostavkama raspravljati na plenarnoj sjednici. Razlozi ostavki nisu navedeni. Jedino je Kamišin najavio da će ostati u obrambenom sektoru, ali na drugoj poziciji.

Kamišin (40), koji je imenovan u ožujku 2023., predvodio je napore Ukrajine da pojača proizvodnju obrambenog oružja, od napadačkih bespilotnih letjelica do projektila dugog dometa, dok se vojska bori protiv puno bolje naoružane i brojnije ruske vojske.

Odlazak trojice ministara povećava neizvjesnost oko vlade jer je još najmanje pet ministarskih mjesta upražnjeno nakon smjena ranije ove godine.

Predsjednik Volodimir Zelenski i njegov tim sada bi mogli popuniti sve pozicije u pokušaju uvođenja reda u vladu prije nego što ovog mjeseca otputuje u Sjedinjene Američke Države kako bi prisustvovao Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski čelnik rekao je prošlog tjedna da se nada sastanku s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Joeom Bidenom i njegova dva moguća nasljednika kako bi predstavio "plan pobjede" koji bi prisilio Rusiju da prekine rat u Ukrajini.

Vezani članci