NAKON ŽUSTRE DEBATE Kamala Harris povećala prednost nad Trumpom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kamala Harris povećala je prednost nakon televizijske debate protiv Donalda Trumpa i sada vodi s 47 naprema 42, pokazali su rezultati ankete koju su proveli Reuters i Ipsos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvodnevna anketa pokazala je da Harris uživa prednost od pet postotnih bodova među registriranim biračima, dok je u anketi Reuters/Ipsosa provedenoj između 21. i 28. kolovoza vodila za četiri postotna boda.

Među glasačima koji su rekli da su barem nešto čuli o sučeljavanju u utorak, 53 posto je izjavilo da je pobijedila Harris, dok je 24 posto reklo da je pobijedio Trump.

Oko 52 posto ispitanika izjavilo je da se Trump spoticao i nije djelovao vješto, dok je 21 posto njih to reklo za Harris.

Pedesetdevetogodišnja Harris izazvala je 78-godišnjeg Trumpa u žustroj predsjedničkoj debati nizom verbalnih napada, dovodeći u pitanje njegovu sposobnost da bude predsjednik i ističući njegove brojne pravne probleme.

U anketi je sudjelovalo 1.690 odraslih Amerikanaca diljem zemlje, uključujući 1.405 registriranih birača. Statistička pogreška iznosi oko tri postotna boda za registrirane glasače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nacionalne ankete, uključujući Reuters/Ipsos, daju važne uvide u stavove biračkog tijela, rezultati Izbornog kolegija u pojedinim saveznim državama određuju pobjednika, pri čemu će nekoliko ključnih saveznih država vjerojatno biti presudne.

Vezani članci