MANNHEIM Još jedan desničarski političar ozlijeđen u napadu nožem

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U Mannheimu je u utorak kasno navečer nožem napadnut kandidat AfD-a za općinsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek je ozlijeđen, izvještava Suddeutsche Zeitung.

Osumnjičeni je odmah nakon napada uhićen.

Incident se dogodio u 22:45. Policija u Mannheimu je ujutro potvrdila samo da je bila prisutna u akciji - i da će dati dodatne informacije tijekom današnjeg dana.

Ove nedjelje će se u Baden-Württembergu, uz europske izbore, održati i lokalni izbori.

Prema navodima okružnog odbora AfD-a u Mannheimu, incident se dogodio u blizini tržnice u gradskoj četvrti Rheinau. Kandidat AfD-a je navodno uhvatio osobu koja je skidala plakate na djelu. Kada je političar pokušao spriječiti napadača, napadnut je i ozlijeđen nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima AfD-a, u incidentu su sudjelovale ukupno tri osobe, od kojih su dvije uspjele pobjeći. AfD političar se još uvijek nalazi u bolnici i zadobio je posjekotine neutvršenog stupnja.

AfD je priopćio da se radi o napadu ljevičarskih ekstremista, iako ovaj podatak trenutno nije moguće neovisno provjeriti, pišu njemački mediji.

"Šokirani smo i uznemireni," rekao je pokrajinski predsjednik AfD-a Markus Frohnmaier.

Podsjetimo, u petak je na tržnici u Mannheimu ozlijeđeno šest osoba, a jedan policajac je morao biti stavljen u induciranu komu, te je preminuo od posljedica napada. Prema prvim saznanjima istražitelja, osumnjičeni, Afganistanac, vjerojatno je bio religiozni ekstremist. Napao je informativni štand islamokritičkog pokreta "Građanska inicijativa Pax Europa".

Vezani članci