IZ VJERSKIH RAZLOGA Časnik iz BiH odbio se rukovati s austrijskom ministricom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Bečkom Novom Mjestu u Austriji, tijekom svečanosti prijema novih oficira u austrijske oružane snage, časnik iz Bosne i Hercegovine odbio je rukovati se s ministricom obrane Austrije, Klaudijom Tanner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše austrijski Kurier, incident se dogodio za vrijeme tradicionalne ceremonije, koja predstavlja vrhunac godišnjih aktivnosti akademije. Oficir je odbio rukovanje s ministricom Tanner jer je žena, pravdajući to svojim vjerskim uvjerenjima. Kao rezultat toga, vojnik je odmah isključen iz ostatka ceremonije, a nije mu uručen ni tradicionalni akademijski prsten, što je potvrdilo Ministarstvo obrane Austrije.

Kako prenose austrijski mediji, zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić bio je obaviješten unaprijed da se časnik neće željeti rukovati s ministricom. Zbog toga vojnik nije ni pozvan na binu. Ministrica Tanner je izrazila nezadovoljstvo ovim činom, a Galić se kasnije ispričao u ime Bosne i Hercegovine.

Na ceremoniji, Slaven Galić je naglasio važnost austrijske podrške u izgradnji Oružanih snaga BiH i pohvalio visoku razinu obuke koji se pruža na Terezijanskoj vojnoj akademiji.

Vezani članci