HEZBOLLAH TVRDI 'Potisnuli smo Izraelce van granica Libanona'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Libanonski pokret Hezbollah objavio je danas da je potisnuo izraelske vojnike koji su se "ubacili" na jug Libanona, blizu položaja mirovnih snaga UN-a u toj zemlji (Unifil).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon slabljenja Hamasa, čiji je napad na izraelski teritorij 7. listopada prošle godine pokrenuo novi izraelski val nasilja, Tel Aviv sada vodi otvoreni rat protiv Hezbollaha, saveznika Hamasa. Libanonski pokret je priopćio da je potisnuo izraelske vojnike preko granice, koji su se infiltrirali blizu jednog položaja "plavih šljemova" u pograničnom selu Labunu.

Glasnogovornik izraelske vojske, Nadav Shoshani, izjavio je da su u stalnom kontaktu s Unifilom kako bi osigurali da njihovi pripadnici ne budu uhvaćeni u razmjeni vatre između Hezbollaha i izraelskih snaga.

Oko 10.000 vojnika UN-a raspoređeno je na jugu Libanona duž "plave linije", koja označava granicu između Libanona i Izraela. Unifil je u nedjelju osudio operacije izraelske vojske blizu jednog od njihovih položaja u pograničnom selu Marun al-Ras, ocijenivši ih "iznimno opasnima".

Hezbollah tvrdi da je upozorio svoje borce da ne interveniraju i ne ugrožavaju vojnike UN-a.

Vezani članci