DRAMATIČNO U AUSTRIJI Sirene u Beču i Donjoj Austriji, poplavljene kuće, građani se evakuiraju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Velike količine padalina izazvale su poplave u Beču i Donjoj Austriji. Građane su jutros probudile sirene za uzbunu jer su razine rijeka naglo porasle. Mnoge ulice, kuće i drugi objekti su poplavljeni, a spasioci su bili primorani evakuirati stanovnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad željeznica i metroa značajno je reduciran. Olujno nevrijeme dodatno je zakompliciralo situaciju, zbog čega su vatrogasci samo u Beču u nekoliko sati imali 1.100 intervencija.

Cijela Donja Austrija proglašena je područjem katastrofe u nedjelju ujutro zbog obilnih oborina.

“Situacija se pogoršava zbog velikih padalina u cijeloj zemlji”, izjavio je zamjenik guvernera Stephan Pernkopf (ÖVP) za APA.

Stanovnici su morali biti spašeni iz svojih domova.

Tijekom noći obustavljen je željeznički promet na zapadnoj liniji između Amstetena i St. Valentina, a ÖBB-ovo upozorenje za putovanja produženo je do ponedjeljka navečer. Zatražena je pomoć dodatnih vatrogasnih ekipa iz drugih dijelova države. U Donjoj Austriji vatrogasci su imali 4.490 intervencija, a naglašavaju da je situacija izuzetno napeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okrugu St. Pölten, upozorenje civilne zaštite aktivirano je u općinama Hofstetten, Gablitz, Pyhra, Perersdorf, Haunoldstein, Wilhelmsburg, Purkersdorf i Tullnerbach, dok je alarm civilne zaštite uključen u Böheimkirchenu, Markersdorf-Haindorfu i Kapellnu. Okružna komanda obavijestila je da su rijeke Anzbach, Wienfluss, Gablitzbach, Michelbach, Nadelbach i Perschling već izlile iz korita.

“Vatrogasne ekipe prvenstveno rade na spašavanju ljudi iz zgrada i vozila”, uključujući čamce i vatrogasne jedinice, navodi se u priopćenju.

Bilo je i nestanaka struje, a stanari su ostali zarobljeni u nekoliko kuća. Četiri osobe spašene su iz zgrade u Markersdorfu.

Vezani članci