AUSTRIJA Ubijen načelnik i još jedna osoba, objavljena fotografija ubojice

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što je jutros Austriju potresalo ubojstvo Franza Hofera, načelnika općine Kirchberg ob der Donau u Gornjoj Austriji, na vidjelo izlaze novi detalji strašnog zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni za ubojstvo je Roland Drexler (56). Još uvijek je u bijegu i smatra se vrlo opasnim. Policija je objavila i fotografiju muškarca.

Načelnika Hofera, koji je tu funkciju obnašao od 2008. godine, upucao je u susjednoj općini Altenfelden usred livade, oko 500 metara od glavne ceste.

Kasnije su se pojavile tvrdnje da je odbjegli lovac ustrijelio još najmanje jednu osobu, dok treća žrtva još nije službeno potvrđena, piše austrijski portal Krone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijeni načelnik Hofer

Tijelo 64-godišnjeg načelnika Hofera pronađeno je u Altenfeldenu (okrug Rohrbach) u ponedjeljak ujutro. Druga žrtva, Josef H., ubijena je u susjednoj zajednici Arnreit.

Ubijeni Josef H. tek se vratio s rehabilitacije. Bio je voditelj lovačkog udruženja, a prije umirovljenja radio je kao policajac.

‘Vratio se s rehabilitacije tek prije nekoliko dana - da ti srce pukne. Ponovno je bio u formi i pun energije. Nevjerojatno je što se dogodilo‘, kaže jedan mještanin.

Teško naoružane policijske snage nalaze se u i oko Altenfeldena i Kirchberga ob der Donau, a na terenu su i oklopna vozila. Detaljno pretražuju okolicu uključujući i šumu.

Pozadina ovoga zločina je najvjerojatnije dugogodišnji spor između lovaca koji su se više puta međusobno prijavljivali. Sada je sve izgleda eskaliralo.

Prema informacijama austrijskih medija, optužbe koje su kolege lovci iznijeli na račun osumnjičenog prije pucnjave bile su toliko ozbiljne da mu je prijetio gubitak lovačke dozvole.

Vezani članci