Snimljeni posljednji trenuci vođe Hamasa, pokušao štapom oboriti dron

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Izrael je priopćio kako je u Rafi u Pojasu Gaze ubijen Yahya Sinwar, prvi čovjek Hamasa. Izraelci tvrde kako su meta napada bila trojica militanata te da nisu znali kako je među njima i Sinwar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontraadmiral Daniel Hagari, glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga (IDF), kazao je kako su izraelski vojnici uočili trojicu terorista koji trče od kuće do kuće u području Tal El Sultan u Rafi. Pokazao je i video koji prikazuje Sinwara dok mu se približava dron. Sinwar je na videu maskiran i ima ozljedu ruke. Sjedi u naslonjaču i baca nešto što izgleda kao štap prema dronu, prije nego što video završi.

 

Društvenim mrežama su se proširile fotografije koje prikazuju mrtvo Sinwarovo tijelo. Na njima se može vidjeti kako Sinwar leži mrtav u ruševinama uništene zgrade. Ima rupu na lubanji. 

Isplanirao masakr kojim je počeo rat

Sinwar, glavni arhitekt napada na Izrael 7. listopada 2023. koji je pokrenuo rat u Gazi, imenovan je vođom Hamasa nakon atentata na tadašnjeg vođu Ismaila Haniju u Teheranu u kolovozu. Nije viđen u javnosti od masakra 7. listopada i pretpostavljalo se da se skriva u golemoj mreži tunela koju su islamistički teroristi iskopali ispod Gaze, prenosi Index.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da je zlo "pretrpjelo težak udarac", ali je upozorio da zadatak Izraela "nije dovršen". "Danas je zlo pretrpjelo težak udarac, ali zadatak koji je pred nama još nije dovršen", naveo je. Obraćajući se obiteljima talaca, kazao je da je ovo "važan trenutak u ratu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je i poruku za stanovnike Gaze: "Sinwar vam je uništio život. Rekao vam je da je lav, ali u stvarnosti se skrivao u mračnoj jazbini - i ubijen je kad je u panici bježao od naših vojnika."

Vezani članci