KORIDOR VC Tvrtka Enova izabrana za izradu dokumentacije za provođenje energetskih audita

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Javno poduzeće Autoceste FBiH donijelo je odluku da ugovor za izradu dokumentacije za provođenje energetskih audita za potrošače na Koridoru Vc u cilju unaprjeđenja povećanja energetske efikasnosti u svrhu izgradnje fotonaponskih elektrana na Koridoru Vc dodijeli tvrtki Enova iz Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o ugovoru vrijednosti 85.000 KM bez PDV-a, odnosno 99.450 KM s uračunatim PDV-om, što je i bila procijenjena vrijednost nabavke.

Tvrtka Enova je u otvorenom postupku dostavila ponudu koja ispunjava sve uvjete i zahtjeve iz natječajne dokumentacije, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Osim ove tvrtke, ponude su dostavili CETEOR Sarajevo, nLogic Sarajevo, Plus Minus Sarajevo i ZGI Mostar, čije su ponude kategorizirane kao neprihvatljive.

Kako je izvijestio Indikator, Autoceste FBiH planiraju duž Koridora 5c izgrade solarne elektrane. 

"Korištenje solarnih panela moglo bi transformirati tradicionalne asfaltne ceste u ogromne generatore energije. Nekoliko projekata u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj već je pokazalo da se fotonaponski sustavi mogu koristiti za proizvodnju električne energije za snabdijevanje odmorišta i za osvjetljavanje trase i tunela", navedeno je ranije iz poduzeća.

Vezani članci