KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD NJEGA Sutra sahrana ubijenog policajca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U općini Novi Grad sutra će biti sahranjen policajac Ozren Maran iz ove općine, ubijen u Bosanskoj Krupi prilikom napada na krupsku policijsku postaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petnaestogodišnjak je sinoć upao u policijsku postaju u Krupi i nožem usmrtio Ozrena Marana, a ranio Avdu Hasanovića. Ranjeni policajac je operiran u Kantonalnoj bolnici „Irfan Ljubijankić“ u Bihaću i njegovo stanje je stabilno.

Načelnik općine, Miroslav Drljača, proglasio je Dan žalosti na dan sahrane ubijenog policajca Marana.

Načelnik Drljača je uputio telegram sućuti obitelji Maran, te naglasio kako obitelj nije sama i da će svi biti uz njih, prenosi Fena.

"Pružit ćemo im svu potrebnu pomoć. Ranjenom policajcu Hasanoviću želimo da se što prije oporavi", naveo je Drljača.

Vlada Unsko-sanske županije proglasila je Dan žalosti na dan sahrane pripadnika županijskog Ministarstva unutarnjih poslova Ozrena Marana. On će biti sahranjen sutra u 14:00 sati na gradskom groblju, u naselju Jablanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza njega su ostali supruga, sin i kćerka.

Omer Tahirović, načelnik Pete policijske uprave Policijske postaje Bosanska Krupa, prisjetio se svog kolege i prijatelja te uputio riječi zahvalnosti o njemu.

"S kolegom Ozrenom radio sam više od 25 godina i mogu reći da je poslove na terenu uvijek obavljao dosljedno i profesionalno. U području interventnih službi bio je nezamjenjiv i policajac koji je u svakom trenutku mogao završiti sve najsloženije intervencije. Doista, to je bio maksimum koji se mogao ostvariti u policiji, a za svoj rad uvijek je bio ocjenjivan najvišim ocjenama," izjavio je Tahirović.

Ozren Maran bio je obiteljski čovjek, blizu mirovine, a za svoje kolege i sugrađane ostao je zapamćen kao predan profesionalac. Zapovjednik Policijske postaje Bosanska Krupa, Željko Nedimović, opisao ga je kao iskusnog istražitelja i policajca.

"Bio je profesionalac i izvrstan istražitelj. Svaku funkciju koja mu je povjerena obavio je vrlo dobro i odlično je poznavao policijski posao. Naša policijska postaja je multietnička i do sada nismo imali nikakvih problema. Vrlo dobro surađujemo i uspješno rješavamo sve zadatke. Evo, i sada su uložili krajnje napore da riješe ovu složenu situaciju, i na tome smo im zahvalni," kazao je Nedimović.

Policijska postaja Bosanska Krupa danas se s osjećajem duboke tuge prisjeća svog kolege, dok obitelj, prijatelji i kolege oplakuju gubitak čovjeka čije su iskustvo, posvećenost i predanost poslu koji je radio ostavili neizbrisiv trag u zajednici.

Vezani članci