ISPITIVANJE DJEČAKA UBOJICE 'Presudu očekujem do kraja ove godine'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na Višem sudu u Beogradu nastavlja se ispitivanje dječaka koji je 3. svibnja 2023. u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubio devetero djece i zaštitara škole, a u krvavom pohodu ranio je još petero djece i nastavnicu povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici, dok on njih nije vidio. To ih je slomilo, neutješno su plakali dok je davao iskaz po prvi put.

Njegovog oca tužiteljstvo tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je 13-godišnje dijete vodio u streljanu i učio ga pucati, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući. Majku terete jer je njen DNK pronađen na jednoj čahuri u učionici u kojoj je počinjen masakr.

"Uskoro završne riječi"

Odvjetnik Ognjen Božović za 24sata otkrio je da bi presuda u ovom slučaju mogla biti izrečena do kraja godine.

''Danas se završava ispitivanje maloljetnog ubojice. Još su dva ročišta zakazana za 4. i  20.11. i nakon toga idu završne riječi tužiteljstva te odvjetnika oštećenih i osumnjičenih'', kazao je za 24sata odvjetnik Božović.

U gotovo trosatnom svjedočenju, tijekom kojeg su bile dvije kratke pauze, on je prošlog tjedna odgovarajući na pitanje bi li izvršio zločin da nije imao priliku uzeti očeve pištolje, odgovorio da ne bi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kobnog 3. svibnja u školi pucao iz dva očeva pištolja, koja je uzeo dva dana ranije, a prije polaska u školu stavio ih je u svoj ruksak i s njim ušao u školu te tijekom prvog školskog sata počinio nezapamćeni masakr u kojemu je ubio dvije djevojčice koje su pohađale peti razred, šest djevojčica te jednog dječaka iz sedmog razreda, te zaštitara škole Dragana.

''Majka je stalno tražila od mene da budem najbolji, što god da radim. Ljutila se i vikala na mene ako nisam bio najbolji, što mi je smetalo i predstavljalo teret, pa sam se zbog toga i ja ljutio na nju'', ovo je u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, izjavio maloljetni ubojica.

Vezani članci