ZORAN MILANOVIĆ KOMENTIRAO GEOPOLITIKU 'Izrael bi mogao uvući svijet u rat a nama dići cijenu nafte na 300 dolara'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović u posjetu Samoboru, koji slavi dan grada komentirao je političku situaciju u svijetu, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o tome što će se dogoditi ako Izrael izvrši odmazdu za nadavni iranski napad sa 180 balističkih raketa.

“Poznavajući njihove metode rada i djelovanja, to bi mogli učiniti tjedan dana prije američkih izbora i tako probati uvući svijet u novi ciklus rata, a nama dići cijenu nafte na 300 dolara. Ovo nisu nerealne stvari, ovo se događa pred našim očima”, smatra Milanović.

“Pred nama su događaji koji mogu imati nesaglediv utjecaj na svjetski mir, poredak, globalnu ekonomiju ako izraelska vlast odluči napasti Iran u sljedeća dva tjedna”, kazao je.

‘Hrvatsku ću držati izvan takvih sukoba’

Također smatra da je Ukrajina izgubila rat od Rusije. “Rat u Ukrajini je, nažalost, pri kraju i, nažalost, onako kako je jedino i mogao završiti. O tome govorimo, i dosta ljudi govori, već dvije i pol godine ali to se danas smatra rusofobijom ili putinizmom”, kazao je.

“To je slijepilo, to je vrlo neozbiljno i opasno ponašanje i ja želim poručiti da dok budem radio, ja ću Hrvatsku držati izvan takvih sukoba i tamo gdje nam nije mjesto i tamo gdje ne trebamo biti, nećemo biti”, poručio je Milanović.

Vezani članci