PRODAJU SE U TRGOVINAMA Na tržištu se pojavile neretvanske mandarine iz Egipta

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Da je važno detaljno provjeravati deklaracije, ne samo zbog roka trajanja, potvrđuje primjer s Facebook stranice Halo, Inspektore, koju vodi Europski centar za izvrsnost potrošača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su fotografiju na kojoj se navodi da se mandarine, koje pakira Agro Neretva i prodaju u Plodinama, reklamiraju kao neretvanske, s jasno istaknutom oznakom "neretvanske mandarine", dok na deklaraciji pod stavkom podrijetlo piše Egipat.

"Danas imamo primjer koji nas je (opet) ostavio bez riječi: u Plodinama se prodaju tzv. Neretvanske mandarine koje su zapravo iz - Egipta!?! Ne vjerujete? Pogledajte slike, prenosi Index.

Znamo da kroz Egipat teče rijeka Nil, ali nismo znali da i oni imaju - Neretvu... Sada nas je isporučitelj simboličnog naziva Agro Neretva iz Opuzena (gle, iz Hrvatske je) naučio nečem novom iz geografije.

I dodatno uvjerio kako se kroz brendiranje proizvoda naivnim i needuciranim potrošačima u Hrvatskoj svašta može prodati pod - 'domaće'", stoji, između ostaloga u objavi na Facebook stranici Halo, Inspektore. Dodaju da su kontaktirali Plodine i Agro Neretvu za pojašnjenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda imaju dvojno državljanstvo"

Njihova objava prikupila je razne komentare, najviše one duhovite. "Možda imaju dvojno državljanstvo", "Nema ništa sporno. Došle iz Egipta, prenoćile i tako postaju hrvatske", "Zanima me je l' naše inspekcije što rade?", "Zapravo se Nil po naški zove Neretva... Kaj mi znamo?!", "Možda i u Egiptu teče Neretva."

Vezani članci