GRANICU PREŠAO PJEŠICE Muškarac uhićen u Orahu, za njim je bila raspisana tjeralica

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dana 24. listopada 2024. tijekom jutarnjih sati policijski službenici su u mjestu Orah, na području Vrgorca zaustavili osobno vozilo. Obavljenim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao 37-godišnjak dok se na mjestu suvozača nalazio 50-godišnjak za kojim je bila raspisana tjeralica PU zagrebačke zbog više kaznenih djela. Također je utvrđeno da je prethodno, prije nego što je ušao u vozilo pješice, ilegalno prešao državnu granicu kada je i zamijećen od stane policijskih službenika koji su obavljali nadzor i nakon čega su zaustavili predmetno vozilo, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"50-godišnjak je uhićen, dok je tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda obavljena je pretraga vozila. Tom prilikom je pronađena i od njega oduzeta  jedna PVC vrećica s manjom količinom droge kokain i pištolj s pripadajućim streljivom, te još četiri komada istog streljiva koje je ilegalno posjedovao. Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv 50-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja, te je predan nadležnoj PU zagrebačkoj.

Nadalje, 37-godišnjaku, vozaču navedenog vozila, ponuđeno je testiranje na prisutnost droga, kao i vađenje krvi i urina, što je  odbio, te je protiv njega izdano prekršajno rješenje zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Vezani članci