ZLOUPORABA DROGA Kod Gruda uhićene dvije osobe prilikom zalijevanja nasada indijske konoplje

S. Šehović/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Provodeći pojačane aktivnosti na suzbijanju zlouporabe opojnih droga, službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Grude zajedno sa službenicima Policijske uprave Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) su jučer u mjestu Lončaci (Grude) slobode lišili dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o ženskoj osobi D.M. (1986.) i muškoj osobi D.M. (1987.) koji su zatečeni prilikom zalijevanja nasada pet stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj županijskog Tužiteljstva ŽZH, te su danas nakon ishođenja Naredbi za pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste navedene osobe izvršeni pretresi.

U pretresima je pronađeno šest stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, seuha zeljasta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Nakon provedenih mjera i radnji, službenici policije će protiv navedenih osoba podnijeti izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl. 238 Kaznenog zakona Federacije BiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinili navedeno kazneno djelo, navodi se iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH.

Vezani članci