UHIĆENJE OPASNIH MOMAKA U MOSTARU Iza njih su 'velike' pljačke novca, nekoliko mrtvih osoba, zatvor...

S. Šehović/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Zeničanin A. A. (44) koji je uhićen u ponedjeljak u Mostaru, nakon kriminalističke obrade predat je sudskoj policiji, budući da su za njim raspisane dvije centralne potrage, od kojih je jedna za izdržavanje zatvorske kazne, navodi 'Dnevni avaz'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o Alenu Aliću, a zajedno s njim pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uhitili su i njegovog mlađeg brata Adija (34), te A. M. (41) iz Sarajeva, objavio je 'Dnevni avaz'.

Uhićeni su nakon što se policiji u Mostaru posljednjih dana obratio veći broj građana iz ulice Ante Starčevića u središtu grada, koji su prijavili sumnjivo ponašanje i kretanje njima nepoznatih osoba u toj ulici.

Tijekom provjere navoda građana, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ uspjeli su identificirati te tri osobe, a u pretresu stana koji su iznajmili te vozila koje su koristili pronašli su dvije automatske puške s pripadajućim okvirima i streljivom, jedan pištolj (airsoft), više potkapa, kaciga, maski za lice i rukavica.

Braća Alić su od ranije poznata u kriminalnom podzemlju BiH. 'Odradili' su oružanu pljačku koju su počinili početkom lipnja 2011. godine, kada su iz vozila BH Pošte u Kuli kraj Zenice odnijeli plijen od oko 40.000 KM namijenjenih za isplatu mirovina. Za tu pljačku stariji brat je osuđen na četiri godine i jedanaest mjeseci, a mlađi Alić na pet i pol godina zatvora.

Također, utvrđeno je da su njih dvojica sudjelovala u razbojništvu koje se dogodilo u Zračnoj luci Dubrovnik prije pet godina, kada su, vozeći ukradeni motocikl, oteli od uposlenika torbu s novcem aerodromskog duty free shopa, piše 'Dnevni avaz'. 'Dubrovački vjesnik' je pisao o ovom slučaju pljačke kao i o sudskom procesu. Osim braće koji su bili na motociklu, osuđen je taksist Antun K. iz Konavala za kazneno djelo 'Prikrivanje' i 'Razbojništvo', te Sanela H. iz Sarajeva za pomaganje u razbojništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća su pljačku 'odradila' 21.10. 2019. godine oko 7:40 sati, a otuđeno je oko 170 000 KM vikend utržka u kunama i stranoj valuti duty free shopa iz Zračne luke, a odnijeli su i slipove kreditnih i debitnih kartica.

Također, spomenuti Antun K. je ozlijeđen pobjegao iz mostarske bolnice u kojoj je završio nakon prometne nesreće u Tasovčićima kod Čapljine, a u kojoj je poginulo pet osoba. Noć prije saslušanja, uz pomoć pravosuđu još nepoznatih osoba, izvučen je preko prozora sobe na prvom katu bolnice. Tih dana je u Dubrovniku bio javna tajna podatak da se Antun K., dok su ga neuspješno tražili širom BiH, nalazio na kućnoj njezi u Konavlima. Kasnije je priznao da je iz BiH želio pobjeći zbog straha od zatvorske kazne koju bi služio u zatvoru u Zenici.

Prilikom pretresa u Mostaru kod uhićenih su pronađeni i razni alati za vršenje provala, ometač signala, kao i alat za otključavanje vozila, te druga oprema i sredstva pogodna za vršenje različitih kaznenih djela.

Kako Hercegovina.info saznaje, braća su prije nekoliko mjeseci ostala bez oca koji je podlegao od ozljeda zadobivenih u požaru u Zenici. Također, Alen Alić je je osuđen i na 12 godina zatvora jer je skrivio tešku prometnu nesreću na magistralnoj cesti M-17 u Zenici kada su poginule četiri ženske osobe. Prometna nesreća dogodila se 2002. godine.

Vezani članci