TREBINJE 24-godišnjak uhićen zbog nasilja u obitelji

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na graničnim prijelazima u BiH tijekom dva dana slobode je lišeno osam osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje, 4. kolovoza 2024. godine, lišili su slobode D. Š. (2000.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Osnovni sud u Banjoj Luci potražuje zbog kaznenog djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Šepak lišili slobode S. M. (1980.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud u Vlasenici potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Prethodno, 3. kolovoza 2024., pripadnici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj lišili slobode LJ. M. (1967.). Utvrđeno je da je Interpol Wiesbaden za ovim državljaninom Republike Srbije raspisao potjernicu zbog kaznenih djela u vezi s opojnim drogama. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 4. kolovoza 2024., lišili su slobode M. O. (1982.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predan službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 4. kolovoza 2024., lišili su slobode D. H. (1991.) pri izlasku iz BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Bh. državljanin je predan službenicima MUP-a Tuzlanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 4. kolovoza 2024., lišili su slobode I. B. (1996.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Donji Svilaj i bit će predan nadležnom organu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 3. kolovoza 2024., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišili su slobode Z. A. (1999.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njom zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Državljanka BiH i Nizozemske predana je službenicima MUP-a Republike Srpske.

Također, pripadnici ove jedinice su 1. kolovoza 2024., lišili slobode H. A. (1995.) jer je utvrđeno da ga Općinski sud u Bugojnu potražuje zbog kaznenog djela krađa. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predan službenicima Centra sudske policije u Srednjobosanskoj županiji. 

Vezani članci