POKUŠAJ TEŠKE KRAĐE Dvije osobe uhićene, oduzeta velika količina oružja u Nevesinju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijska stanica Nevesinje je 19. rujna 2024. godine, lišila slobode osobe inicijala L. B. i M. M. zbog postojanja osnova sumnje kako su počinile kaznena djela 'teška krađa u pokušaju' i 'nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska stanica Nevesinje zaprimila je prijavu kako je na jednoj obiteljskoj kući polomljen prozor pri čemu nije ništa otuđeno. Nakon prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici su na osnovu naredbe za pretres Osnovnog suda u Trebinju izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste osobe inicijala L. B. i M. M. pri čemu je oduzeta određena količina oružja i municije i drugi predmeti koji su poslužili za izvršenje kaznenog djela, priopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Pretresi na tri lokacije

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi osoba inicijala L. B. pronađeno je i privremeno oduzeto: jedna poluautomatska puška, tri puške, drveni kundak, 49 komada metaka različitog kalibra, jedan okvir za pištolj, određeni broj komada odjeće za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela.

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih prostorija kod osobe inicijala M. M. pronađeno je i privremeno oduzeto: dvije puške, dva okvira za automatsku pušku, 360 komada metaka različitog kalibra, cijev automatske puške s mehanizmom za okidanje i plinskim cilindrom, metalni bokser i određeni broj komada odjeće za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela. Pretresom kuće i pomoćnih prostorija osobe inicijala P. M., koje povremeno koristi osoba inicijala M. M., pronađeno je i privremeno oduzeto jedna puška i 49 komada metaka kalibra 7,9 mm.

Kaznena djela

Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju je naložilo policijskim službenicima Policijske stanice Nevesinje da nakon kompletiranja predmeta podnesu izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog postojanja osnova sumnje kako su osobe inicijala L. B. i M. M. počinile kaznena djela 'teška krađa u pokušaju' iz člana 226. i 'nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 361. Kaznenog zakona Republike Srpske, a da se protiv osobe inicijala P. M. podnese izvješće o počinjenom kaznenom djelu 'nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 361. Kaznenog zakona Republike Srpske.

Vezani članci