POKUŠAJ KRIJUMČARENJA U pošiljci kave, parfema i dvd-a otkrivena veća količina droge

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) u suradnji sa službenicima JP Pošta Sarajevo su na CR Pošta Sarajevo, otkrili četiri pošiljke narkotičkih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paketne pošiljke bile su porijeklom iz zemalja EU i iste su bile namijenjene za fizičke osobe u BiH. Pošiljke su bile prijavljene po poštanskim carinskim deklaracijama neznatne vrijednosti, deklarirane kao kava, dvd i parfem, kojom prilikom je kao modus operandi izbjegavanja mjera carinske kontrole korištena metoda prikrivanja narkotičkih sredstava u originalna pakiranja drugih roba.

Naime, fizičkim pregledom pošiljki u unutrašnjosti prijavljenih stvari, u pakovanjima kave i kutiji za parfem pronađene su prikrivene pvc vrećice nepoznatog sadržaja koje su po izgledu asocirale na narkotička sredstva. Tom prilikom od strane ovlaštenih službenih osoba UNO izvršeno je testiranje istih jednokratnim testerima za narkotička sredstva prilikom čega je detektirano prisustvo psihoaktivnih supstanci tetrahidrokanabinola (THC) i spojeva feniletilamina i amfetaminske klase. 

Kako je u konkretnim slučajevima otkriveno prisustvo psihoaktivnih supstanci, o svemu navedenom obaviješteni su službenici Federalnog MUP-a, Federalne uprave policije, koji su shodno svojim nadležnostima, te pod nadzorom Tužiteljstva BiH izvršili oduzimanje narkotičkih sredstava, i to: tableta metamfetamina - 960 komada, metamfetamin prah - 1300 grama, tableta metamfetamin - 2000 komada i marihuana i hašiš - 100 grama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored navedenih narkotičkih sredstava, u pošiljci gdje su pronađeni hašiš i marihuana, pronađen je set za nelegalno otključavanje brava, čije je pakiranje izgledom asociralo na bankovnu karticu, te je isti zajedno sa narkotičkim sredstvima oduzet. 

Uprava za neizravno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UNO broj 0800 206 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Vezani članci