POGINULA MAJKA TROJE DJECE Državljanin BiH skrivio nesreću, imao lažne dokumente, a traži ga i Interpol

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Više javno tužiteljstvo u Novom sadu oglasilo se povodom prometne nesreće u Bačkom Petrovcu i u kojoj je život izgubila S. J. iz Rumenke, dok su njen suprug Ž. J. i njihovo dvoje maloljetne djece zadobili teške, a jedno maloljetno dijete lake tjelesne ozljede. Iz tužiteljstva navode da je, po odobrenju dežurnog tužitelja, a nakon utvrđivanja identiteta, državljaninu BiH Tomislavu Petroviću (36), koji se prvobitno predstavljao kao državljanin Hrvatske I. P., određeno zadržavanje do 48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv njega je donijeta Naredba o sprovođenju istrage zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo 'Teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa' u vezi sa kaznenim djelom 'Ugrožavanje javnog prometa', za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dvije do 12 godina, prenosi Telegraf.

Osumnjičeni T. P. je saslušan pred Višim javnim tužiteljstvom u Novom Sadu tijekom današnjeg dana, nakon čega je ovo tužiteljstvo sucu za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom, po svim zakonom propisanim osnovama, odnosno zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak utjecanjem na svjedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom razdoblju ponoviti kazneno djelo, kao i zbog načina izvršenja i posljedica navedenog kaznenog djela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Više javno tužiteljstvo u Novom Sadu će, u skladu sa zakonom, tijekom provođenja istrage, poduzeti sve dokazne radnje za kojima se ukaže potreba, u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužiteljske odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Tomislav Petrović (36) koji je uhićen zbog izazivanja prometne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, u prosincu 2022. godine bio je osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog organiziranog kriminala i krađe automobila. On je od ranije poznat policiji kao član auto mafijaške grupe iz Pala, objavio je Telegraf.

Naime, Petrović se teretio da je zajedno sa članovima organizirane kriminalne grupe vršio krađu, krijumčarenje i prodaju uglavnom skupocjenih motornih vozila. Radi se o više od 200 vozila, koja su ukradena na području Sarajevske županije, Istočnog Sarajeva i drugih krajeva BiH, pisali su mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine 2018. godine podiglo je optužnicu protiv 27 osoba zbog organiziranog auto-kriminala u predmetu kodnog naziva 'Volan', među kojima je bio i Tomislav Petrović.

On je tada priznao krivicu i osuđen je na 13 mjeseci zatvora, ali pošto se nije odazvao na izdržavanje kazne, za njim je raspisana tjeralica. 
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je prije dva dana uhićen Ivan Petrović (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i osobnom iskaznicom zbog izazivanja prometne nesreće, i da je zbog sumnje u stvarni identitet osobe, a na osnovu obavještenja Interpola Sarajevo utvrđeno da su hrvatski dokumenti osobe krivotvoreni.

"Prije dva dana policija je uhitila Ivana Petrovića (36), zbog izazivanja prometne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Osoba je kod sebe imala vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu Hrvatske.

Zbog sumnje u stvarni identitet osobe, tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obavještenja Interpola Sarajevo da se radi o osobi Tomislav Petrović (36), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti krivotvoreni", izjavio je ministar Dačić.

Vezani članci