NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Posušak osuđen na kaznu zatvora zbog preprodaje droge

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Marko Ilija Galić iz Posušja osuđen je na jednu godinu zatvora zbog preprodaje marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju optuženiku Marku Iliji Galiću iz Posušja, zbog kaznenog djela 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je činjenične navode iz optužnice dokazivao pozivanjem i ispitivanjem tri svjedoka, dva vještaka i materijalnim dokazima prikupljenim tijekom istrage, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Zatvor od godinu dana

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Marko Ilija Galić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine.

Marko Ilija Galić se teretio da je 17. 9. 2022. godine s nakanom daljnje prodaje opojne droge marihuane u vozilu marke „VW Golf V“ i obiteljskoj kući u Posušju držao više pvc paketića i vrećicu s ukupno 73,627 grama marihuane, te digitalnu preciznu vagu na kojoj su pronađeni tragovi marihuane. 

Protiv navedene presude stranke imaju pravo podnijeti žalbu, a Tužiteljstvo će nakon prijema pismenog otpravka presude odlučiti o podnošenju žalbe zbog odluke o kazni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.

Vezani članci